Subscribe Us

Gember kip karbonade


Kipgerechten zijn praktisch en heerlijk. Voor degenen die ééns iets anders willen proberen, is dit een eenvoudige recept dat jouw en/of je gasten zal verrassen aan de tafel. Gember kip karbonade recept kun eventueel combineren met Witte rijst met vermicelli. Klik op de link voor het recept witte rijst met vermicelli.


Ingrediënten

750 gram kip karbonade met bot (verkrijgbaar in een Turkse winkel)

Ingrediënten voor het marineren van de kip

1 eetlepel gemberpoeder

1 eetlepel knoflookpoeder

1 theelepel hete peperpasta

4 eetlepels sojasaus

Ingrediënten voor de Coating Saus

1 theelepel gember-poeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel paprikapoeder

Zout

Zwarte peper

½ glas bloem

2 eetlepels witte azijn

1 ei

2 - 3 eetlepels water - genoeg om te kloppen

Ingrediënten om te frituren

Zonnebloemolie


Bereiding Gember kip karbonade

Voor het marineren van de kip;

  • Meng gember-poeder, knoflookpoeder, peperpasta en sojasaus in een mengkom.
  • Besmeer de vleesdelen van je kippen karbonades met de marinade die je hebt bereid met behulp van een lepel, leg je kippen karbonades op een bord en laat 10 - 15 minuten rusten.

Voor de coatingsaus;

  • Voeg in een aparte mengkom gember-poeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, zwarte peper, bloem, witte azijn, ei en water toe om te kloppen en meng goed.
  • Dompel je uitgeruste kippen karbonades in dit mengsel.
  • Zet je pan op het vuur, voeg zonnebloemolie toe en verwarm deze.
  • Voeg je ondergedompelde kippenkarbonade toe en bak ze goed.
  • Leg je gebakken Gember kip karbonade op een bord met keukenpapier, laat de overtollige olie afvoeren en serveer.
Geniet ervan!



Een reactie posten

0 Reacties