Subscribe Us

Groentesoep met zalm


We consumeren meestal vis als hoofdgerecht, maar we kunnen er ook een voordelige voedzame soep van maken met verse ingrediënten. Een goede reden om ten minste één keer per week vis te eten! Daarom geef ik je vandaag het recept voor Groentesoep met zalm die ik zelf erg gezond en lekker vind. Zalm, is een uitstekende bron van omega 3. Ook is het bekend dat wortelen, selderij, lente-uitjes, laurierblaadjes een positieve effect op je gezondheid heeft, zowel lichamelijk als mentaal. Dit recept kun je met elk deel van de zalm maken. Je hoeft dus niet specifiek op zoek te gaan naar een bepaald zalm stuk.


Hoe maak je Groentesoep met zalm?


Ingrediënten

Ongeveer 3-4 zalmkoppen (van de viskraam op de markt) of 300 tot 500 gram zalmvlees

3-4 wortelen

4-5 stuks lente-uitjes

1 selderij

2 middelgrote aardappelen

Een half kopje olijfolie

1 citroensap

10 ongemalen zwarte peper

2 laurierblaadjes

1 snufje dille (om op smaak te brengen en te garneren)

1 snufje peterselie

1 theelepel chili vlokken

Zout

Zwarte peper


Bereiding

  • Maak de scubben van de zalm kop schoon met een mes en was hem daarna goed.
  • Vul de pan met voldoende water tot het de zalm bedekt en kook het 30-45 minuten. (Controleer af en toe met een vork. Als het vlees gaar is, is de kooktijd voldoende.)
  • Zeef de vis na het koken in een aparte kom en gooi het viswater niet weg. Dit wordt je soepwater.
  • Hak de selderij, wortelen, aardappelen en lente-uitjes fijn.
  • Verhit olijfolie in een grote pan, voeg de bleekselderij, wortelen, witte delen van de lente-ui, zwarte peper, 2 laurierblaadjes en cilli vlokken toe en bak 8-10 minuten.
  • Als de kleuren van je groente beginnen te veranderen, zet je het vuur uit en giet je de groente in de soeppan samen met het viswater die je apart had gezet en voeg de aardappelen toe.
  • Voeg het water toe en breng het langzaam aan de kook op laag vuur. 
  • Voeg als het nodig is wat gekookt water toe.
  • Pluis de zalm met je handen en scheid het vlees. Pas op dat je geen visgraat overhoudt.
  • Indien je geen zalm koppen gebruikt snijdt je de zalm in vierkante stukken.
  • Controleer over ongeveer 30 minuten met een vork of de groenten die je hebt gekookt zacht is geworden.
  • Voeg de vis en het citroensap toe nadat de groenten zacht zijn.
  • Voeg zout en peper toe, meng en controleer de consistentie. Als het water niet voldoende is, voeg dan wat gekookt water toe en kook nog even verder op laag vuur.
  • Garneer met fijngehakte dille en groene delen van de lente-ui versieren met peterselie en citroen.
  • Serveer je Groentesoep met zalm warm.


Geniet ervan!


                                      

Een reactie posten

0 Reacties