Subscribe Us

Ingemaakte groenten


Onze kleine gasten van vandaag; Spruitjes en mini komkommers, die weinig calorieën en veel voedingswaarde bevatten. Spruitjes helpen goed bij maagaandoeningen en bevat onder andere vitamine A, C en E. Komkommers; even gezond! Het belangrijkste punt bij het maken van Ingemaakte groenten zijn schone glazen potten. Gebruik het nadat je er zeker van bent dat de binnenkant van de pot droog en geurloos is. Zorg ervoor dat je de deksels van de potten met ingemaakte groenten goed sluit. Het beste is om je glazen pot te desinfecteren door hem eventjes te koken.

Hoe maak je Ingemaakte groenten - komkommer en spruitjes?


Ingrediënten:

500 gr. spruitjes

400 gr. mini komkommer

2 glazen azijn (6 maanden gerijpt)

2 en een kwart glazen (voorgekookt en afgekoeld) water

2 eetlepels Himalaya zout

2 afgestreken eetlepels kristalsuiker

3 teentjes knoflook

Bosje Dille


Bereiding Ingemaakte groenten:

  1. Meng de azijn, water, Himalaya zout en suiker goed in een kom.
  2. Schil de buitenste bladeren en snijd de koppen van de spruitjes.
  3. Maak gaatjes in je mini komkommers met behulp van een vork.
  4. Voeg 2 teentjes knoflook en een stukje dille toe aan de bodem van je glazen pot.
  5. Vul je glazen pot met mini komkommers en spruitjes en voeg nog een teentje knoflook en een stukje dille toe.
  6. Schenk het gemende water dat je in een aparte kom hebt bereid in de pot tot je groenten bedekt zijn en sluit het deksel goed af.
  7. Leg je glazen pot met ingemaakte groenten in de schaduw op een donkere plek.
  8. Laat je ingemaakte groenten 3-4 weken op kamertemperatuur staan ​​zonder het te openen en bewaar het op een koele donkere plaats in de schaduw.

Eet smakelijk alvast!

Een reactie posten

0 Reacties