Subscribe Us

Jagers pastei

Lieve vrienden, vandaag is het Jagers pastei, een recept dat ik vaak maak en eet met veel plezier. Het is een voedzame en vullend pastei met een rijke vulling. De smaak doet denken aan de smaak van (als je dat weleens geproefd hebt) gevulde gehaktballen (icli kofte) door de bulgur binnenin. Je kunt de Jagerspastei combineren met soep en salade.

Ingrediƫnten voor het deeg

2 kant-en-klaar filo deeg
3 eetlepels olie

Ingrediƫnten voor de vulling:

200 gram halfvet rundergehakt
1 ui
2 eetlepels olie
1,5 eetlepel roomboter
2 glazen fijne bulgur (1 glas voor zijn niet gezwollen toestand met warm water)
1/2 glas geplette walnoten
1/2 bosje peterselie (fijngehakt)
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper

Voor het coaten en bakken van de Jagers pastei:

2 eieren
1 kopje paneermeel

Bereiding voor de vulling met gehakt;
  • Snijd de ui in kleine stukjes.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Hak de walnoten fijn met een scherp mes.
  • Voeg voldoende heet water toe om de fijne bulgur in een kleine kom. Dek het af en laat het even opzwellen.
  • Doe de roomboter en olie in een pan en verwarm.
  • Voeg de uien toe en rooster tot de uien van kleur veranderen.
  • Voeg het gehakt, zout en peper over de uien toe en bak verder.
  • Voeg de walnoten, gezwollen fijne bulgur en de gehakte peterselie toe over de gebakken rundergehakt, meng en zet het vuur uit. 
  • Verdeel het deeg in vieren en bestrijk ze elk met olie.
  • Voeg de vulling met gehakt toe aan het brede deel van het deeg en vouw het tot een rol door eerst vanaf de randen te vouwen.
  • Klop de eieren los in een grote kom. Leg de paneermeel op een plat bord. Dompel eerst de jagerspastei die je hebt bereid in het losgeklopte ei en vervolgens in het paneermeel.
  • Bak in hete olie en serveer warm.

Geniet ervan!

Een reactie posten

0 Reacties