Subscribe Us

Kakifruit Dessert


Desserts gemaakt met melk zijn onmisbaar voor onze tafels omdat ze zowel praktisch als licht zijn. Bovendien kunnen ze na bijna elke maaltijd worden genoten. Turks pannetje heeft een heerlijk melkdessertrecept voor je voorbereid. Je zult genieten van deze Kaki fruit dessert met de paradijselijke smaak van de Kaki fruit met mastiekgom: In Turkije wordt mastiekgom gebruikt in melk desserts zoals ijs, pudding (een erg lekkere ervaring) en natuurlijk kauwgom. Oorspronkelijk is de mastiekgom  vloeibaar, maar het wordt verkocht als harde kleine doorschijnende klontjes en gesmolten in hete melk tijdens het maken van een dessert. Je kunt het ook gestampt gebruiken. Omdat het een sterke frisse smaak heeft, zijn slechts een of twee kleine klontjes voldoende om mee te koken.


mastiek-gom



Hoe maak je Kakifruit Dessert ?

Ingrediënten

1 liter melk
3 eetlepels bloem
6 eetlepels kristalsuiker
1 pakje vanille
1 pak mastiek gum (verkrijgbaar in de Turkse supermarkt)

Voor de saus:

3 rijpe kakifruit

Bereiding

  • Doe de melk, suiker en bloem in een pan.
  • Kook het onder voortdurend roeren met een garde op een middelhoog vuur tot het een pudding consistentie krijgt.
  • Voeg vlak voor het pruttelen de vanille en gemalen mastiekgom toe. (De aroma's zullen zich op deze manier meer vrijgeven.)
  • Zet het vuur lager als het begint te pruttelen en kook nog 1-2 minuten door.
  • Verdeel de hete pudding over je kommen, laat 1,5 cm ruimte aan de bovenkant voor de kakifruit saus.
  • Laat je pudding afkoelen.

Bereiding Kakifruit saus

  • Verwijder de binnenkant van de rijpe kakifruit met een lepel en pureer deze goed met een vork in een kom.
  • Verdeel de gepureerde kakifruit saus over de gekoelde pudding.

Geniet ervan!

Een reactie posten

0 Reacties