Subscribe Us

Kisir


Lieve vrienden, Kisir kan je op vele verschillende manieren bereiden. Zowel met gebakken als rauwe ingrediĆ«nten. Wel of zonder tomaat. Warm of koud etc. Dit Kisir recept heb ik overgenomen van een Barista in Turkije, die niet alleen lekkere Koffies bereidt, maar naar mijn ontdekking :) ook lekkere Kisir maakt.
   
                                                     
Dit Kisir recept wordt gemaakt met gebakken ingrediĆ«nten en smaakt anders dan de klassieke Kisir recept zonder wortelen. De gebakken wortelen maken de smaakbeleving een tikje smeuĆÆger.

Ingrediƫnten

Om de Bulgur zacht te maken:

2 glazen Fijne bulgur
500 ml. Gekookt water
1 grote kom

Ingrediƫnten om te bakken:

1/2 glas Plantaardig olie
5 eetlepels Plantaardig olie
1 Ui -gehakt-
3 - 4 stuks Wortelen
1/2 Rode punt paprika -fijngesneden-
1/2 Groene punt paprika -fijngesneden-
2 Tomaten -in blokjes gesneden-


De smaakmakers:

1,5 eetlepel Peperpasta
1,5 eetlepel Tomatenpuree
2 theelepel Komijn
3 theelepels Droge munt
2 theelepels Zwarte peper
Een kleine hoeveelheid Zout
Sap van 1 Citroen


De verse ingrediƫnten:
1 Lente of bosui
1 bosje Peterselie -gehakt-
1 bosje Verse munt -gehakt-


Dressing = (desgewenst)
Granaatappelzuur (Nar eksisi uit een Turkse winkel)

                                               

Bereiding


1. Verwarm de Plantaardig olie in een pan, voeg de Fijngehakte ui en paprika´s toe en rooster ze op middelhoog vuur tot ze zacht worden.



2. Doe ondertussen 2 glazen Bulgur in een grote kom. Giet er Kokend water overheen en laat even rusten met gesloten deksel zodat de Bulgur zacht wordt.



3. Voeg de Tomaten in blokjes toe aan de pan en bak verder tot je tomaten zacht worden.

                                                 


4. Voeg de citroensap, tomatenpuree, peperpasta en alle kruiden toe aan de pan en laat het even sudderen op laag vuur en voeg toe aan de kom met Bulgur. Dek de kom weer af.



5. Rasp en bak de wortelen in een aparte pan met een scheutje plantaardig olie tot ze van kleur veranderen en zacht worden en voeg toe aan de kom met Bulgur.

                                                 


6. Hak je Verse munt, peterselie en lente of bosui fijn en voeg toe aan de kom met Bulgur.



7. Roer nu alle ingrediƫnten goed met een houten lepel.

               
                        
8. Je Kisir is klaar om te serveren. Gebruik desgewenst granaatappelsiroop als dressing.

                                                

Eet smakelijk !


Een reactie posten

0 Reacties