Subscribe Us

Kopjes pudding


Een van de meest populaire pudding desserts van de afgelopen tijd is de kopjespudding. De kopjes-pudding bestaat uit zelfgemaakte pudding die in een kopje wordt geschonken en afgekoeld, vervolgens op een bord wordt uitgenomen en geserveerd. Sommigen vinden het lekker om de buitenkant van het dessert met kokos te versieren en sommigen versieren het met chocolade, saus of fruit. We laten de keuze aan jou over en gaan verder met het recept voor ons dessert. Hier zijn de ingrediƫnten en de fasen voor het maken van het kopjes-pudding.

Hoe maak je Kopjes pudding ?

Ingrediƫnten

1 liter melk

2 koffiekopjes bloem

1 eetlepel boter

2,5 koffiekopjes kristalsuiker

1 pakje vanille


Bereiding

  • Doe de melk, bloem en suiker in een diepe pan.
  • Meng met behulp van een garde. Kook goed op laag vuur tot het de dikte van een pudding heeft bereikt.
  • De pudding verandert in een dikke consistentie, voeg de boter en vanille toe als het begint te koken en meng opnieuw.
  • Haal de gekookte pudding van het vuur.
  • Verdeel ze in middelgrote koffiekopjes met behulp van een schep, waarbij je 2 vingers ruimte laat aan de bovenkant.
  • Laat de pudding in het kopje eerst afkoelen op het aanrecht om het op kamertemperatuur te brengen en laat de kopjespudding daarna minimaal 4 uur in de koelkast rusten.
  • Giet voor de versiering de chocoladesaus in het midden van je serveerborden.
  • Haal de afgekoelde kopjes-pudding voorzichtig uit de beker en plaats deze op de saus.
  • Leg er kleine chocoladeschilfers en muntblaadjes naar wens op en serveer.

Eet smakelijk...




Een reactie posten

0 Reacties