Subscribe Us

Kumpir

                                  
Een warm recept voor geroosterde aardappelen uit de oven met een heerlijke smaak. Kumpir is een geweldige aanvulling op maaltijden en een gezellige aperitief dat zijn plaats kan innemen in je receptenlijst. Het "Kumpir" recept, dat je gemakkelijk kunt bereiden, met zijn kleurrijke en geweldige uitstraling kan één van je favoriete aardappel recept worden.

Hoe maak je Kumpir?🍠


Ingrediënten;

3-4 middelgroot tot grote aardappelen met schil
1 Kom Kaas (geraspt) 
2 eetlepels roomboter
Knackworst 
Tomatenpuree of geraspte tomaat 
Zout 

Voor de topping;

Erwten
Wortelen
Mais
Augurken
Groene olijven
Ketchup
Mayonaise


Bereiding Kumpir;
  • Was en bak de aardappelen met schil ongeveer 60 minuten in de oven op 200 graden tot ze helemaal gaar en zacht zijn.
  • Snijd de aardappel dip en horizontaal open.
  • Voeg de geraspte kaas, roomboter en zout toe en meng met behulp van een vork.
  • Doe je olie in een pan en voeg de tomatenpuree toe en meng.
  • Voeg er een half glas gekookt water aan toe, voeg de gesneden worstjes toe en laat het even pruttelen op laag vuur.
  • Verdeel je bereidde worstjes over je aardappelen en meng. Als je aardappelen en worstjes koud worden tijdens het bereiden, kan je ze voor 10 minuten in de oven opwarmen zonder dat je de topping hebt toegevoegd.
  • Kook de erwten, snijd wortels in blokjes en kook, hak de augurken in kleine blokjes en snij de olijven in plakjes. Of koop ze kant en klaar in de supermarkt en verwarm zo nodig op.
  • Meng de gekookte erwten, wortelen, mais en augurken in een kom en verdeel over je aardappelen. 
  • Garneer je Kumpir met ketchup en mayonaise.

Serveertip:

Een reactie posten

0 Reacties