Subscribe Us

Linzen borek


Zin in een snel en makkelijk te bereiden Borek met gezonde ingrediënten? Hieronder stap voor stap het recept voor Linzen Borek met worteltjes.


Hoe maak je Linzen Borek? 🌱


Ingrediënten voor 6 personen

3 yufka of filodeeg (Yufka verkrijgbaar in een Turkse supermarkt)

1 kop zonnebloemolie

1 glas melk

1 eigeel


Ingrediënten voor de vulling;

2 glazen groene linzen

5 eetlepels zonnebloemolie

1 bos peterselie

1 gekookte wortel -in blokjes gesneden-

Zout

Zwarte peper



Bereiding Linzen Borek

  1. Was en kook de linzen met veel water.
  2. Zeef de linzen die je hebt gekookt en rooster ze in zonnebloemolie, roer gedurende 2-3 minuten.
  3. Voeg de in blokjes gesneden wortelen, gehakte peterselie, zout en peper toe.
  4. Leg de filodeg op een vlakke ondergrond. Breng er melk en zonnebloemolie met behulp van een keukenkwast en leg de volgende filodeeg erop. Herhaal dit met al je filodeeg.
  5. Snijd de filodeeg zo dat je 8 gelijke driehoeken krijgt.
  6. Verdeel de linzenvulling aan de brede kant van de driehoek op je filodeeg.
  7. Vouw de 2 randen naar binnen toe en wikkel het in.
  8. Breng de eigeel op je gewikkelde Linzen Borek met behulp van een keuken kwast.
  9. Bak je Linzen Borek vervolgens in een voorverwarmde oven van 200-graden en serveer.

Eet smakelijk..

Een reactie posten

0 Reacties