Zin in een snel en makkelijk te bereiden Borek met gezonde ingrediƫnten? Hieronder stap voor stap het recept voor Linzen Borek met worteltjes.
Hoe maak je Linzen Borek? š±
Ingrediƫnten voor 6 personen
3 yufka of filodeeg (Yufka verkrijgbaar in een Turkse supermarkt)
1 kop zonnebloemolie
1 glas melk
1 eigeel
Ingrediƫnten voor de vulling;
2 glazen groene linzen
5 eetlepels zonnebloemolie
1 bos peterselie
1 gekookte wortel -in blokjes gesneden-
Zout
Zwarte peper
Bereiding Linzen Borek
- Was en kook de linzen met veel water.
- Zeef de linzen die je hebt gekookt en rooster ze in zonnebloemolie, roer gedurende 2-3 minuten.
- Voeg de in blokjes gesneden wortelen, gehakte peterselie, zout en peper toe.
- Leg de filodeg op een vlakke ondergrond. Breng er melk en zonnebloemolie met behulp van een keukenkwast en leg de volgende filodeeg erop. Herhaal dit met al je filodeeg.
- Snijd de filodeeg zo dat je 8 gelijke driehoeken krijgt.
- Verdeel de linzenvulling aan de brede kant van de driehoek op je filodeeg.
- Vouw de 2 randen naar binnen toe en wikkel het in.
- Breng de eigeel op je gewikkelde Linzen Borek met behulp van een keuken kwast.
- Bak je Linzen Borek vervolgens in een voorverwarmde oven van 200-graden en serveer.
Eet smakelijk..
0 Reacties