Mol taart recept; dat zeer aangenaam is met de intense aroma, zachte cake en heerlijke smaak, staat voor je klaar!
Hoe maak je Mol taart of ook wel Köstebek pasta genoemd ?
Ingrediënten
Ingrediënten voor de Mol Taart:
4 eieren
1 glas suiker
1 glas melk
1 glas plantaardige olie
2 glazen bloem
3 eetlepels cacao
1 bakpoeder
1 vanillepoeder
Ingrediënten voor de slagroomvulling:
2 pakken Krem santi (uit de Turkse winkel of volg de alternatieve tip onderaan de post)
1,5 glas melk
2-3 eetlepels gemalen kokos
1 kopje druppel chocolade
3 bananen -in schijfjes gesneden-
Bereiding Mol Taart;
- Klop eerst de eieren en suiker tot het schuimig wordt.
- Voeg de melk en de plantaardige olie toe en klop verder.
- Voeg de bloem, cacao, bakpoeder en vanille toe en blijf kloppen.
- Giet het mengsel dat je bereid hebt in een ingevette ronde ovenvorm of borcam.
- Bak ongeveer 30 min. in een voorverwarmde oven van 170-graden tot je cake gaar is.
- Prik tussendoor het bakken met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan), dan is je cake gaar en laat af koelen.
- Klop ondertussen de melk met 2 pakken Krem santi gedurende ten minste 3 minuten.
- Voeg de gemalen kokos en druppel chocolade toe en meng met behulp van een lepel of spatels en laat het rusten in de koelkast.
- Haal het bakpapier van de bodem van je cake weg, snijd er een dunne laag af (ongeveer 1,5 cm) leg dit apart en leg de resterende deel op een serveerschaal.
- Giet een deel van je slagroom over de cake, leg de bananen schijfjes erop en giet de resterende slagroom opnieuw.
- Verkruimel de cake die apart hebt gezet in een keukenmachine of met je handen en strooi deze over de room.
- Laat je Mol Taart minstens 4-5 uur rusten in de koelkast en serveer.
- Alternatieve Tip: Je kunt ook 2 zakjes klop-fix mengen met 500 ml. slagroom om een stevige slagroom voor je Mol Taart te verkrijgen.
Eet smakelijk...
0 Reacties