Subscribe Us

Olijf gehakt brood


Ontbijt, lunch, brunch? Een recept voor een heerlijke olijf gehakt brood met zacht deeg dat goed past bij een High tea of gewoon naast een kopje warme thee..


Hoe maak je Olijf gehakt brood ?


Ingrediënten

Ingrediënten voor deeg

1 pak droge gist – 10 gram

1 el poedersuiker

2 glazen warm water

5.5 glazen bloem

1/2 glas melk – op kamertemperatuur

1/4 glas zonnebloemolie

1 eiwit – op kamertemperatuur

1 snufje zout

Ingrediënten voor de vulling

2 eetlepels olijfolie

1 ui

100 gr. gehakt

2 kopjes groene olijven – zonder pit

Zout

Zwarte peper

Chilivlokken

1 handje vol gebroken of gemalen walnoten (dit is naar eigen wens)

Voor de bovenkant

Himalaya zout ongebroken

Materialen

2 mengkommen



Bereiding Olijf gehakt brood


Voor het deeg;

  • Meng in een mengkom de droge gist, poedersuiker en warm water en laat het 5 minuten wachten.
  • Neem de andere mengkom en voeg de bloem toe. Open in het met midden een kuiltje een soort van zwembadje.
  • Voeg melk, zonnebloemolie en eiwit toe.
  • Voeg gistende ingrediënten in de andere mengkom toe en kneed.
  • Kneed ongeveer 10 minuten tot een egale brood deeg.
  • Voeg het zout in de 5e minuut toe en blijf kneden.
  • Bedek de mengkom met huishoudolie, zodat er geen lucht in komt.
  • Laat je deeg 1 uur en 15 minuten gisten.

Voor de vulling;
  • Zet je pan op het fornuis en verwarm.
  • Voeg de olijfolie toe en verwarm.
  • Hak de ui fijn en voeg deze toe aan je pan en rooster tot dat de ui van kleur verandert.
  • Voeg het gehakt toe en blijf mengen en pletten.
  • Hak je olijven en voeg ze toe aan je pan.
  • Voeg desgewenst de walnoten toe.
  • Voeg het zout, de peper en de chilivlokken toe en meng.
  • Haal je pan van het vuur en koel af.

Om te combineren;

  • Wanneer uw deeg gegist is, strooi je bloem op je aanrecht en leg je deeg op het aanrecht.
  • Kneed een paar rondjes en snijd je deeg in 8 – 10 stukken.
  • Rol van elk stuk een bolletje met je handen.
  • Open vervolgens je deeg d.m.v. plat drukken met je handen en leg in het midden een 1 eetlepel olijf-gehakt vulling en geef ze een ronde vorm door te sluiten met je handen.
  • Leg het bereide deeg op je bakplaat met bakpapier.
  • Bedek je Olijf gehakt brood met een doek en laat het nog ééns gisten voor 10 minuten.
  • Strooi er wat zeezout over heen en bak je Olijf gehakt broodjes in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 30 – 40 minuten.



Eet smakelijk!


Een reactie posten

0 Reacties