Subscribe Us

Snijbietwrap met Zeebaars


Ingrediënten Snijbietwrap met Zeebaars

Zeebaars inpakmateriaal;

1 bosje Snijbieten

Olijfolie

2 zeebaars - gefileerd

500 gr champignons

2 chilipepers

4 teentjes knoflook

Zout

Zwarte peper


Ingrediënten voor de saus;

1 eetlepel bloem

1 eetlepel roomboter

½ glas Citroensap

1 theelepel mosterd met korrel

2 eetlepels olijfolie - om te frituren


Bereiding Snijbietwrap met Zeebaars

  1. Zet een grote kom met ijswater klaar. Dat is water met een paar ijsblokjes erin.
  2. Kook water in een pan, laat de snijbieten 1 minuut in dit kokende water weken en leg de snijbieten snel in ijswater. dit heet Schokken.
  3. Haal je snijbieten uit het water, leg het op een bord met keukenpapier en zet apart.
  4. Snijd de champignons, chilipeper en knoflook in dunne plakjes.
  5. Verwarm de olijfolie in een pan.
  6. Fruit je champignons, chilipepers en knoflook in je verwarmde pan.
  7. Snijd ondertussen de zeebaars in vingerdikke stukjes en voeg deze toe aan de groente en bak verder.
  8. Breng op smaak met peper en zout en haal van het vuur als je zeebaars gaar is.
  9. Snijd de middelste harde delen van je geschokte snijbietblaadjes eraf, open ze op je aanrecht en leg 1-2 eetlepels van je gebakken Zeebaars vulling in het midden van het snijbietblad en maak brede wraps van 3 - 4 cm dikte.
  10. Doe hetzelfde met alle snijbietblaadjes en vulling.
  11. Zet nog een pan op het vuur.
  12. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en verwarm deze.
  13. Bak de gevulde Snijbietwrap´s met Zeebaars rondom gaar zonder dat het uitdroogt en leg ze op een bord of serveerschaal.
  14. Smelt 1 eetlepel roomboter in een aparte pan om de saus van je Snijbietwraps met Zeebaars te bereiden.
  15. Voeg bloem toe en rooster.
  16. Voeg een half glas water toe aan de geroosterde bloem tot het ruikt en meng zodat er geen klontjes bloem ontstaan.
  17. Voeg een half citroensap en 1 theelepel mosterd met korrels toe om een ​​licht vloeibare saus te krijgen.
  18. Schenk de saus die je hebt bereid over je Snijbietwrap met Zeebaars en serveer warm.


Eet smakelijk!




Een reactie posten

0 Reacties