Ingrediënten Snijbietwrap met Zeebaars
Zeebaars inpakmateriaal;
1 bosje Snijbieten
Olijfolie
2 zeebaars - gefileerd
500 gr champignons
2 chilipepers
4 teentjes knoflook
Zout
Zwarte peper
Ingrediënten voor de saus;
1 eetlepel bloem
1 eetlepel roomboter
½ glas Citroensap
1 theelepel mosterd met korrel
2 eetlepels olijfolie - om te frituren
Bereiding Snijbietwrap met Zeebaars
- Zet een grote kom met ijswater klaar. Dat is water met een paar ijsblokjes erin.
- Kook water in een pan, laat de snijbieten 1 minuut in dit kokende water weken en leg de snijbieten snel in ijswater. dit heet Schokken.
- Haal je snijbieten uit het water, leg het op een bord met keukenpapier en zet apart.
- Snijd de champignons, chilipeper en knoflook in dunne plakjes.
- Verwarm de olijfolie in een pan.
- Fruit je champignons, chilipepers en knoflook in je verwarmde pan.
- Snijd ondertussen de zeebaars in vingerdikke stukjes en voeg deze toe aan de groente en bak verder.
- Breng op smaak met peper en zout en haal van het vuur als je zeebaars gaar is.
- Snijd de middelste harde delen van je geschokte snijbietblaadjes eraf, open ze op je aanrecht en leg 1-2 eetlepels van je gebakken Zeebaars vulling in het midden van het snijbietblad en maak brede wraps van 3 - 4 cm dikte.
- Doe hetzelfde met alle snijbietblaadjes en vulling.
- Zet nog een pan op het vuur.
- Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en verwarm deze.
- Bak de gevulde Snijbietwrap´s met Zeebaars rondom gaar zonder dat het uitdroogt en leg ze op een bord of serveerschaal.
- Smelt 1 eetlepel roomboter in een aparte pan om de saus van je Snijbietwraps met Zeebaars te bereiden.
- Voeg bloem toe en rooster.
- Voeg een half glas water toe aan de geroosterde bloem tot het ruikt en meng zodat er geen klontjes bloem ontstaan.
- Voeg een half citroensap en 1 theelepel mosterd met korrels toe om een licht vloeibare saus te krijgen.
- Schenk de saus die je hebt bereid over je Snijbietwrap met Zeebaars en serveer warm.
Eet smakelijk!
0 Reacties