Geen tijd om lang te koken? Dit is een makkelijk te bereiden recept met een onmisbare smaakbeleving en lekker bij rijst of gewoon met stokbrood. Snijbonen stoofpot met slechts een paar ingrediënten hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je het recept Snijbonen stoofpot maakt.
Ingrediënten
500 gr. snijbonen
2 uien (gehakt)
zonnebloemolie
zonnebloemolie
roomboter
Zout
water (gekookt)
Bereiding
- Schil en hak de uien.
- Maak de snijbonen schoon door de snijbonen aan de bovenste en onderste gedeelte af te breken of te snijden.
- Breek nu de snijbonen door drieën of snijd met een mes. (Zelf breek ik het liever met mn handen)
- Verhit de zonnebloemolie in de pan en voeg er een halve el. roomboter bij.
- Voeg de ui toe en rooster totdat de ui van kleur verandert. (rooster de uit goed voor een intensere smaakbeleving)
- Voeg de gesneden of gebroken snijbonen toe en bak nog een paar minuten mee ondeer af en toe roeren.
- Voeg voldoende zout toe en voeg 1 glas kokend water erbij.
- Zet het vuur lager als het begint te pruttelen.
- Laat je Snijbonen stoofpot nog 15 minuten doorkoken met gesloten deksel onder af en toe te controleren.
Eet smakelijk..
0 Reacties