Subscribe Us

Sultan Kebab met kip


Wat is Sultan kebab met kip?

In de Ottomaanse tijd werden er in paleizen ketelmaaltijden gekookt en uitgedeeld aan het hele publiek. Iedereen, rijk en arm, at hetzelfde voedsel en had dezelfde gevoelens. Een recept met een waanzinnige smaak uit de Paleis keuken tot aan je tafel. Een lichte kip kebab tussen deeg en yoghurtsaus...


Hoe maak je Sultan kebab met kip?

Ingrediënten

2 eetlepels olijfolie
1 rode paprika
1 gele paprika
2 groene paprika's
2 uien
1 wortel - geraspt
Zout
Zwarte peper
2 kipfilets - in kleine blokjes gesneden
10-15 zwarte olijven - ontpit en fijngehakt
7 - 8 gedroogde tomaten - fijngehakt
2 - 3 eetlepels sojasaus
2 volle snufjes gedroogde munt

Ingrediënten voor het deeg:

3 vellen ronde Yufka (uit de Turkse Supermarkt)
Olijfolie
Water

Ingrediënten voor de top:

Kippen bouillon ( vloeibaar )

Ingrediënten voor de yoghurtsaus:

5 eetlepels Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook

Ingrediënten voor de hete chili saus in olie:

2 eetlepels roomboter
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel chili vlokken


Bereiding:

  • Hak je paprika's en uien fijn.
  • Haal de zaadjes van je olijven eruit en hak ze fijn.
  • Hak je gedroogde tomaten fijn.
  • Breng je pan op het vuur, voeg olijfolie toe en verwarm.
  • Voeg eerst je paprika's in je pan en bak lichtjes.
  • Voeg de ui, wortel, zout en peper toe en bak verder.
  • Voeg de kip in kleine blokjes toe aan je gebakken groenten en bak verder.
  • Voeg de zwarte olijven en gedroogde tomaten toe.
  • Voeg sojasaus en gedroogde munt toe en meng.
Voor de Borek om in te wikkelen:
  • Leg je yufka op je aanrecht en verdeel het voorzichtig in 4 gelijke stukken.
  • Leg je in driehoeken gesneden Yufka met de grote kant naar je toe voeg je vulling horizontaal aan de rand om straks in te wikkelen.
  • Meng de olijfolie met water, breng het op je Yufka aan en verdeel het over de vulling.
  • Bedek de randen en wikkel ze in met de randen naar binnen gevouwen.
  • Snijd je ingewikkelde deeg in stukjes van 4 - 5 cm dik en leg de stukken naast elkaar in een ingevette ronde ovenschaal of borcam. (zie foto´s)
  • Bak je Sultan Kebab met kip 40 - 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden tot het krokant is.
  • Haal je Sultan Kebab met kip uit de oven, voeg de kippen bouillon toe en zet weer terug in de oven voor 5 - 10 minuten.
Voor de top; 
  • Smelt de olijfolie en roomboter in een pan.
  • Voeg chili vlokken toe en meng. ( Dit is je peperolie )
  • Doe de yoghurt in een mengkom, voeg de geperste knoflook toe en meng. 
Combineren;
  • Schenk de yoghurt die je hebt bereid over je Sultan Kebab met kip uit de oven en giet er peperolie bij.


Geniet ervan!


 

Een reactie posten

0 Reacties