
Een recept die je kunt bereiden met een beetje creativiteit aan de handen.
Ingrediënten - (maat waterglas 200 ml). (maatbeker 60 ml)
Ingrediënten voor de buiten laag;
7,5 espresso kopjes kristalsuiker (500 gr.)
2 glazen water (400 ml)
2 espresso kopjes maïszetmeel (125 gr maïszetmeel) - desgewenst 1 kopje extra voor meer stevigheid -
een paar druppels citroen
Voor de vulling;
Walnoten
Voor de bovenkant;
3 eetlepels poedersuiker
1 theelepel maiszetmeel gemengd
Bereiding;
- Snijd eerst je walnoten door 4 en doe in een kom.
- Voeg het suiker, maiszetmeel en water in een pan en zet op het vuur, kook al roerend met een draadgarde tot het een stevige dikke pap wordt. ( voeg een espresso kopje extra voor een stevigere buitenkant.)
- Voeg tussen het koken door een paar druppels citroen - ongeveer één el. )
Voor de bovenkant en afwerking;
- Neem een glazen schaal, meng het poedersuiker met de maiszetmeel en verdeel het op je glazen schaal.
- Schenk je stevige pap eroverheen, snijd voorzichtig in een lange rechthoek van ongeveer 3 - 4 cm breedte. Zorg dat je lange repen hebt.
- Strooi een snufje van je poedersuiker op je pap.
- Schik je walnoten midden op je pap en sluit voorzichtig met behulp van je vingers tot een rol.
- Je kunt je Turks fruit met walnoten het beste een paar uur laten rusten alvorens het serveren.
Tip: Je kunt in plaats van poedersuiker ook gemalen kokos of andere geschaafde noten gebruiken voor de buitenkant van je Turks fruit met walnoten.
Geniet ervan!

0 Reacties