Subscribe Us

Turks fruit met walnoten


                                       

Een recept die je kunt bereiden met een beetje creativiteit aan de handen.

Ingrediënten - (maat waterglas 200 ml). (maatbeker 60 ml)


Ingrediënten voor de buiten laag;

7,5 espresso kopjes kristalsuiker (500 gr.) 

2 glazen water  (400 ml)

2 espresso kopjes maïszetmeel (125 gr maïszetmeel) - desgewenst 1 kopje extra voor meer stevigheid -

een paar druppels citroen


Voor de vulling;

Walnoten


Voor de bovenkant;

3 eetlepels poedersuiker

1 theelepel maiszetmeel gemengd


Bereiding;


  • Snijd eerst je walnoten door 4 en doe in een kom.
  • Voeg het suiker, maiszetmeel en water in een pan en zet op het vuur, kook al roerend met een draadgarde tot het een stevige dikke pap wordt. ( voeg een espresso kopje extra voor een stevigere buitenkant.)

  • Voeg tussen het koken door een paar druppels citroen - ongeveer één el. )


Voor de bovenkant en afwerking;
  • Neem een glazen schaal, meng het poedersuiker met de maiszetmeel en verdeel het op je glazen schaal.
  • Schenk je stevige pap eroverheen, snijd voorzichtig in een lange rechthoek van ongeveer 3 - 4 cm breedte. Zorg dat je lange repen hebt.
  • Strooi een snufje van je poedersuiker op je pap.
  • Schik je walnoten midden op je pap en sluit voorzichtig met behulp van je vingers tot een rol.
  • Je kunt je Turks fruit met walnoten het beste een paar uur laten rusten alvorens het serveren.

Tip: Je kunt in plaats van poedersuiker ook gemalen kokos of andere geschaafde noten gebruiken voor de buitenkant van je Turks fruit met walnoten.

Geniet ervan!

                                       

Een reactie posten

0 Reacties