Ingrediënten voor Vermicelli salade
2 glazen gerst vermicelli
2 glazen gekookt water
Zout
10 – 15 cherrytomaten
1 – 2 komkommers
1 kleine rode ui
15 – 20 zwarte olijven
1 snufje dille
1 snufje verse basilicum
Ingrediënten voor de dressing
1/4 glas olijfolie
Sap van een 1/2 citroen
1 el mosterd
Zout
Zwarte peper
Bereiding
- Doe de vermicelli in een pan en rooster je vermicelli tot het goud bruin wordt.
- Wanneer de kleur verandert, voeg je gekookt water en zout toe.
- Sluit het deksel van je pan en kook op hoog vuur tot het begint te koken en zet het vuur lager.
- Laat het zachtjes doorkoken op laag vuur tot je vermicelli al het water heeft opgenomen.
- Haal de deksel van de pan wanneer je vermicelli rijst klaar is, leg een keukenpapier op en dek het deksel af.
- Snijd je cherrytomaten doormidden.
- Snijd je komkommers doormidden en verwijder de zaden met behulp van een lepel en snijd het in dunne plakjes.
- Hak je ui zeer fijn.
- Hak je zwarte olijven naar wens.
- Hak de dille en verse basilicum fijn.
- Meng alles in een mengkom.
Voor de saus;
- Voeg citroensap, olijfolie, mosterd, zout en peper toe in een bakje met deksel.
- Sluit het deksel van het bakje en schud goed tot alles gemengd is.
Om te combineren;
- Giet je bereide saus over je Vermicelli salade, schenk het op een serveerbord en serveer.
0 Reacties