Subscribe Us

Vermicelli soep


Soep, dat kan worden beschouwd als het oudste wel geliefde gerecht van niet alleen de Turkse keuken, maar ook de wereldkeuken.. Soep is van groot belang voor zowel onze eet- en drinkcultuur als voor onze variëteit aan smaken. Ik hou van soeprecepten die ik snel kan bereiden met slechts een paar ingrediënten ik meestal wel op voorraad heb. Dit is het heerlijke en gemakkelijke recept voor Vermicelli soep!

Hoe maak je Vermicelli soep?

Ingrediënten
1 kopje vermicelli
1 wortel
2 tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel bloem
1 eetlepel roomboter
Een halve citroen
Zout en water


Bereiding Vermicelli soep
  1. Hak de wortelen en tomaten fijn.
  2. Smelt de roomboter in je pan, voeg de wortels toe en fruit.
  3. Rooster vervolgens de tomaat op dezelfde manier. 
  4. Voeg de bloem toe en rooster al roerend een paar minuten op laag vuur.
  5. Voeg de tomatenpuree en de vermicelli toe, meng en rooster verder.
  6. Voeg eerst een beetje koud water toe, klop het met een draadmixer los en voeg voldoende gekookt water toe.
  7. Voeg zout toe en laat je Vermicelli soep nog 10 minuten koken op laag vuur.
  8. Als je vermicelli zacht is beteken het dat je Vermicelli soep klaar is en haal van het vuur af.
  9. Garneer je Vermicelli soep met gehakte peterselie en serveer warm.

Eet smakelijk!



 

Een reactie posten

0 Reacties