Subscribe Us

Vijgenpastei met honing

 

Ingrediënten

2,5 glazen melk
een half pak brood
8 gedroogde vijgen
4 eieren
3 eetlepels (voorgesmolten) roomboter
3 eetlepels honing


Bereiding Vijgenpastei

  • Verkruimel het brood in een kom en bevochtig het met melk en laat dit 20 minuten weken.
  • Week de vijgen in water om ze zachter te maken.
  • Snijd de vijgen in elk 5-6 plakjes.
  • Klop 4 eieren los met behulp van een mixer en meng samen met 2 eetlepels voorgesmolten roomboter, honing en melkbrood.
  • Voeg vervolgens de vijgenplakken toe.
  • Leg bakpapier op een ovenschaal van 18 x 20 cm en vet in met de resterende roomboter.
  • Giet het mengsel en bak 1 uur in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Serveer met slagroom of mascarpone.
Eet smakelijk..

Een reactie posten

0 Reacties