Subscribe Us

Zalm met citroen en sinaasappelsap


Recept voor een heerlijke zure en pittige zalm. šŸ‘ŒšŸŸ

Hoe maak je Zalm met citroen en sinaasappelsap?


Ingrediƫnten

1-1,5 kilogram zalm
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel roomboter
Zout

Ingrediƫnten voor de saus:
1 citroen
1 sinaasappel
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel tijm
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie
Zout



Bereiding Zalm met citroen en sinaasappelsap

  • Maak de Zalm schoon, snij in plakjes, was en voeg zout toe.
  • Wacht 1,5-2 uur totdat de Zalm het zout opneemt.
  • Doe olijfolie en roomboter in de pan.
  • Nadat de olie een beetje bruin is geworden, leg je de Zalm in de pan.
  • Bak en keer ze om als ze een beetje bruin zijn geworden en bak de andere kant.
  • Ga door met dit proces totdat je Zalm helemaal bruin is.
  • Bereid ondertussen de saus.
  • Pers de citroen en sinaasappel uit. Doe het citroen- en sinaasappelsap in een kom.
  • Doe alle overige ingrediĆ«nten voor de saus in het citroen- en sinaasappelsap en meng. (De hoeveelheden kruiden kunnen naar smaak worden verlaagd of verhoogd.)
  • Leg de gebakken Zalm op een serveerschaal.
  • Giet de saus erop.
  • Serveer Je Zalm met citroen en sinaasappelsap warm.

Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties