Recept voor een heerlijke zure en pittige zalm. 👌🐟
Hoe maak je Zalm met citroen en sinaasappelsap?
Ingrediënten
1-1,5 kilogram zalm
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel roomboter
Zout
Ingrediënten voor de saus:
1 citroen
1 sinaasappel
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel tijm
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie
Zout
Bereiding Zalm met citroen en sinaasappelsap
- Maak de Zalm schoon, snij in plakjes, was en voeg zout toe.
- Wacht 1,5-2 uur totdat de Zalm het zout opneemt.
- Doe olijfolie en roomboter in de pan.
- Nadat de olie een beetje bruin is geworden, leg je de Zalm in de pan.
- Bak en keer ze om als ze een beetje bruin zijn geworden en bak de andere kant.
- Ga door met dit proces totdat je Zalm helemaal bruin is.
- Bereid ondertussen de saus.
- Pers de citroen en sinaasappel uit. Doe het citroen- en sinaasappelsap in een kom.
- Doe alle overige ingrediënten voor de saus in het citroen- en sinaasappelsap en meng. (De hoeveelheden kruiden kunnen naar smaak worden verlaagd of verhoogd.)
- Leg de gebakken Zalm op een serveerschaal.
- Giet de saus erop.
- Serveer Je Zalm met citroen en sinaasappelsap warm.
Eet smakelijk!
0 Reacties