Hoe maak je Brownie met Stoofperen en Karamel ?
Ingrediënten
200 gr roomboter of margarine
200 gr pure chocolade
4 eieren
1 glas suiker
1 glas bloem
1 pakje bakpoeder
1 pakje vanille
2 eetlepels cacao
Voor de Vulling
350 gr. gestoofde peertjes
Voor de Karamel
Half glas suiker
Water
ijzeren keukengerei
Bereiding Brownie met Stoofperen en Karamel
- Smelt de boter in een kleine steelpan.
- Breek je chocolade en voeg toe. Zet het vuur uit als de chocolade gesmolten is en smelt de chocolade al roerend verder tot het helemaal gesmolten is.
- Klop in een aparte kom de eieren en suiker tot room met een handmixer op een hoge snelheid van ten minste 5 minuten.
- Voeg de lauwe gesmolten chocolade en roomboter toe aan het mengsel. Klop nog een beetje.
- Voeg vervolgens de bloem, cacao, vanille, bakpoeder en klop nog een beetje.
- Schik je gestoofde peertjes in een met bakpapier bekleedde ovenvorm en giet je beslag er boven op. Ik gebruikte een kleine ronde borcamschaal.
- Bak 20 - 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
- Leg je gebaken Brownie omgekeerd op een serveerbord, haal het bakpapier eraf en versier het zoals je wilt.


Voor de karamel:
- Voeg de suiker in een pan en voeg een klein beetje water toe.
- Laat het suiker oplossen en kook op 175°C toe je karamel verkrijgt.
- Giet je karamel over een ijzeren Soeplepel of andere keukengerei.
- Haal de verhardde karamel na 10 seconden eraf.
- Breek in kleine stukjes, versier je Brownie cake met stoofperen en serveer.
Geniet ervan!
0 Reacties