Subscribe Us

Brownie met Stoofperen en Karamel


Op deze manier voeg je snel en simpel extra smaak aan je Brownie dessert met zachte stoofpeertjes en karamel versiering. Ik heb kant en klaar gestoofde peren gebruikt. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf stoofen. :)

Hoe maak je Brownie met Stoofperen en Karamel ?


Ingrediƫnten

200 gr roomboter of margarine

200 gr pure chocolade

4 eieren

1 glas suiker

1 glas bloem

1 pakje bakpoeder

1 pakje vanille

2 eetlepels cacao


Voor de Vulling

350 gr. gestoofde peertjes


Voor de Karamel

Half glas suiker
Water
ijzeren keukengerei


Bereiding Brownie met Stoofperen en Karamel

  • Smelt de boter in een kleine steelpan.
  • Breek je chocolade en voeg toe. Zet het vuur uit als de chocolade gesmolten is en smelt de chocolade al roerend verder tot het helemaal gesmolten is.
  • Klop in een aparte kom de eieren en suiker tot room met een handmixer op een hoge snelheid van ten minste 5 minuten.
  • Voeg de lauwe gesmolten chocolade en roomboter toe aan het mengsel. Klop nog een beetje.
  • Voeg vervolgens de bloem, cacao, vanille, bakpoeder en klop nog een beetje.
  • Schik je gestoofde peertjes in een met bakpapier bekleedde ovenvorm en giet je beslag er boven op. Ik gebruikte een kleine ronde borcamschaal. 
  • Bak 20 - 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  • Leg je gebaken Brownie omgekeerd op een serveerbord, haal het bakpapier eraf en versier het zoals je wilt. 





Voor de karamel:
  • Voeg de suiker in een pan en voeg een klein beetje water toe.
  • Laat het suiker oplossen en kook op 175°C toe je karamel verkrijgt.
  • Giet je karamel over een ijzeren Soeplepel of andere keukengerei.
  • Haal de verhardde karamel na 10 seconden eraf.
  • Breek in kleine stukjes, versier je Brownie cake met stoofperen en serveer.

 


Geniet ervan!

Een reactie posten

0 Reacties