Subscribe Us

Aardappelsalade taart

Zo eenvoudig om te maken en zo mooi om je feesttafel op te vrolijken.

Hoe maak je Aardappelsalade taart ?

Ingrediënten

4-5 grote aardappelen

2 grote wortelen

3 eetlepels olie (voor het sauteren van wortels)

Een half bosje peterselie

1 eetlepel roomboter

Een halve citroen

Zwarte peper

Chili vlokken

Olijfolie

Zout naar smaak


Versieren;

Chili vlokken

Munt

Gekookte maïs

Voor het midden;

1 kom yoghurt

Mayonaise naar wens

2 teentjes knoflook - geperst -


Bereiding

  1. Kook de aardappelen, schil en pureer ze goed in een diepe kom.
  2. Voeg de roomboter toe, meng en laat afkoelen.
  3. Rasp de wortelen, doe ze in de pan met de olie en bak tot de wortels zacht zijn.
  4. Voeg de wortel, nadat het een beetje is afgekoeld, toe aan de aardappelen.
  5. Voeg de gehakte peterselie toe aan de aardappel die is afgekoeld.
  6. Voeg de citroen, kruiden, zout en olijfolie toe en meng.
  7. Dek de bodem van de taartvorm goed af met huishoudfolie.
  8. Giet het aardappelmengsel erin en druk het recht aan plat.
  9. Laat je Aardappelsalade 2 uur rusten in de koelkast, draai je taart borcam met Aardappelsalade taart ondersteboven op je serveerschaal.
  10. Klop de yoghurt en mayonaise in een kom en voeg er geperste knoflook aan toe.
  11. Verspreid het over de bovenkant van je aardappelsalade taart.
  12. Versier je met munt, chilipepers en maïs.
  13. Snijd je Aardappelsalade taart in plakjes en serveer.
Eet smakelijk!

                                         

Een reactie posten

0 Reacties