Zo eenvoudig om te maken en zo mooi om je feesttafel op te vrolijken.
Hoe maak je Aardappelsalade taart ?
4-5 grote aardappelen
2 grote wortelen
3 eetlepels olie (voor het sauteren van wortels)
Een half bosje peterselie
1 eetlepel roomboter
Een halve citroen
Zwarte peper
Chili vlokken
Olijfolie
Zout naar smaak
Versieren;
Chili vlokken
Munt
Gekookte maĆÆs
Voor het midden;
1 kom yoghurt
Mayonaise naar wens
2 teentjes knoflook - geperst -
Bereiding
- Kook de aardappelen, schil en pureer ze goed in een diepe kom.
- Voeg de roomboter toe, meng en laat afkoelen.
- Rasp de wortelen, doe ze in de pan met de olie en bak tot de wortels zacht zijn.
- Voeg de wortel, nadat het een beetje is afgekoeld, toe aan de aardappelen.
- Voeg de gehakte peterselie toe aan de aardappel die is afgekoeld.
- Voeg de citroen, kruiden, zout en olijfolie toe en meng.
- Dek de bodem van de taartvorm goed af met huishoudfolie.
- Giet het aardappelmengsel erin en druk het recht aan plat.
- Laat je Aardappelsalade 2 uur rusten in de koelkast, draai je taart borcam met Aardappelsalade taart ondersteboven op je serveerschaal.
- Klop de yoghurt en mayonaise in een kom en voeg er geperste knoflook aan toe.
- Verspreid het over de bovenkant van je aardappelsalade taart.
- Versier je met munt, chilipepers en maĆÆs.
- Snijd je Aardappelsalade taart in plakjes en serveer.
Eet smakelijk!
0 Reacties