In feite is het een bladerdeeg hapje met appel. Maar wat dit recept zo speciaal maakt is de vorm. Dunne appelschijfjes die je in reepjes bladerdeeg plaatst, rol je gemakkelijk tot een prachtige roosvorm. Het is ook erg leuk om te maken :) !
Hoe maak je Appel roosjes met bladerdeeg?
Ingrediënten
Voor het deeg:
12 stuks bladerdeeg met roomboter
2 grote rode appels
1/2 geperst citroensap
1 grote kom water
honing of jam
1/4 theelepel kaneel
Muffin vormpjes
Voor de bovenkant:
2 eetlepels poedersuiker
Bereiding;
- Was de appels met veel water en snijd ze door midden, verwijder de zaadjes en snijdt de appels in dunne plakjes als chips.
- Meng de appel plakjes met vers geperst citroensap in een kom met water zodat het niet verkleurt en kook gedurende 3 minuten in de magnetron. worden ze zacht en buigzaam van!
- Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen.
- Plak twee stukken naast elkaar aan elkaar vast. Bloem er lichtjes overheen, rol ze dan met een deegroller zijwaarts en omhoog en open ze in een rechthoekige vorm.
- Snijd elk bladerdeeg in de lengte doormidden en maak twee reepjes.
- Verdeel honing of jam over de deegreepjes en besprenkel met kaneel.
- Leg 3-4 plakjes appels horizontaal naast elkaar op het deeg.
- Vouw het deeg horizontaal van onder naar boven en druk de appels een beetje vast met je vingers.
- Bedek de uiteinden van de appelschijfjes naar binnen en behoud de bovenkant buiten. ( zie foto)
- Rol de gevouwen deeg door het uiteinde voorzichtig naar binnen toe te vouwen. De appelschijfjes krijgen de vorm van een rozenknop en het bladerdeeg houdt ze bij elkaar, dat zal je merken.
- Leg de Appel roosjes met bladerdeeg in siliconen of teflon muffinvormpjes.
- Verwarm de oven op 200 graden en bak de Appel roosjes met bladerdeeg 20 minuten tot ze een lichte kleur krijgen. Controleer tussendoor.
- Haal het uit de oven en laat het een korte tijd afkoelen.
- Strooi er wat poedersuiker over heen en serveer.
Geniet ervan..
Tip: Zorg ervoor dat je de appels zo dun mogelijk snijdt als een halve maan. Ontdooi het bevroren bladerdeeg op kamertemperatuur, bloem licht en rol ze uit in een rechthoekige vorm met behulp van een deegroller.
0 Reacties