Hoe maak je Bamya?
Ingrediënten
2 uien - verticaal in vieren gesneden -
600 gram okra groenten
200 gram rundvlees
1 capia peper - in vieren gesneden -
3 teentjes knoflook - geperst -
3 middelgrote tomaten - geschild, in blokjes gesneden -
peperpasta (biber salcasi)
gekookt water
half glas zonnebloemolie
2 el. droge munt
desgewenst 1 bouillonblokje
Bereiding
- Snijd de steel van je Okra´s af zoals op de foto en was ze goed. Je kunt ook kant en klaar geschilde Okra’s uit de diepvries gedeelte van een Turkse supermarkt gebruiken.
- Doe het vlees in de pan voeg water toe en laat het koken op middelhoog vuur tot het vlees gaar is en het water opgenomen is.
- Giet er zonnebloemolie bij en bak het vlees 2-3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg je ui en Capia peper toe en fruit 1,5 minuut.
- Voeg de peperpasta toe en fruit nog 1 minuut.
- Voeg je Okra’s en daarna je tomaten toe en fruit lichtjes 2 minuten lang.
- Voeg het gekookte water toe, tot aan 2 cm boven al je ingrediënten.
- Sluit het deksel, breng aan de kook op middelhoog vuur en zet het vuur lager als het begint te koken.
- Kook tot je Okra´s zacht en smeuïg zijn. Dit hangt af van je Okra’s.
- Voeg je droge munt en knoflook een paar minuten voor dat je Okra stoofpot gaar is toe aan de pan, roer en sluit het deksel.
- Serveer warm desgewenst met rijst.
Tip: Als je van zuur houdt kun je een paar druppels citroen toevoegen aan het eind.
Eet smakelijk!
0 Reacties