Subscribe Us

Bamya



Bamya - Okra is niet een groente die iedereen lekker vindt, maar ik vind het erg lekker, omdat het zijn eigen aparte smaak heeft. Zoals selderij en tuinbonen zijn enkele voorbeelden van deze groenten. Okra heeft veel gezonde eigenschappen en past goed bij een koolhydraatarm dieet. De Okra stoofpot is in een paar makkelijke stappen te bereiden. Maar wel met aandacht en geduld.


Hoe maak je Bamya?


Ingrediënten 

2 uien - verticaal in vieren gesneden -

600 gram okra groenten

200 gram rundvlees

1 capia peper - in vieren gesneden -

3 teentjes knoflook - geperst -

3 middelgrote tomaten - geschild, in blokjes gesneden -

peperpasta (biber salcasi)

gekookt water

half glas zonnebloemolie

2 el. droge munt

desgewenst 1 bouillonblokje





Bereiding

  • Snijd de steel van je Okra´s af zoals op de foto en was ze goed. Je kunt ook kant en klaar geschilde Okra’s uit de diepvries gedeelte van een Turkse supermarkt gebruiken.
  • Doe het vlees in de pan voeg water toe en laat het koken op middelhoog vuur tot het vlees gaar is en het water opgenomen is.
  • Giet er zonnebloemolie bij en bak het vlees 2-3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg je ui en Capia peper toe en fruit 1,5 minuut.
  • Voeg de peperpasta toe en fruit nog 1 minuut. 
  • Voeg je Okra’s en daarna je tomaten toe en fruit lichtjes 2 minuten lang.
  • Voeg het gekookte water toe, tot aan 2 cm boven al je ingrediënten.
  • Sluit het deksel, breng aan de kook op middelhoog vuur en zet het vuur lager als het begint te koken.
  • Kook tot je Okra´s zacht en smeuïg zijn. Dit hangt af van je Okra’s.
  • Voeg je droge munt en knoflook een paar minuten voor dat je Okra stoofpot gaar is toe aan de pan, roer en sluit het deksel.
  • Serveer warm desgewenst met rijst.


Tip: Als je van zuur houdt kun je een paar druppels citroen toevoegen aan het eind.



Eet smakelijk!



                                      

Een reactie posten

0 Reacties