Subscribe Us

Et kavurma

                                    
Et kavurma - Gestoofd en gebakken malse rundvlees stukjes. Ik kan zeggen dat dit mijn favoriete vlees gerecht uit de Turkse keuken is. Met dit recept ervaar je lekkere malse bytes en een heerlijke vlees smaak. Je kunt het bijvoorbeeld consumeren met brood of vele soorten rijst en salade. Je kunt de Et kavurma ook invriezen en later gebruiken in een omelet gerecht voor het ontbijt of lunch.


Hoe maak je Et kavurma?



Ingrediënten voor het vlees

1 kg rundvlees in blokjes gesneden
150 gram roomboter
1 glas Spa Rood
1 theelepel zout


Bereiding Et kavurma

  1. Verwarm je pan voor, voeg je Rundvlees toe, bak al roerend op middelhoog vuur tot het rundvlees iets bruin wordt en waterig wordt.
  2. Sluit het deksel en en zet je vuur laag.
  3. Laat het rundvlees met gesloten deksel op eigen sap sudderen op laag vuur tot het sap van het vlees afvoert en weer opneemt. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  4. Als al het water is opgenomen voeg je het roomboter toe en bak het rundvlees eventjes tot je vlees goudbruin is.
  5. Voeg 1 glas Spa rood toe en laat dit al roerend opnemen.
  6. Voeg als laatst je zout toe en Je Et Kavurma is klaar! :)
  7. Serveer warm en eventueel met Bulgur rijst.

Eet smakelijk.


Een reactie posten

0 Reacties