Subscribe Us

Mango jam


Jam dat wordt gemaakt met Tropisch fruit heeft een aparte smaak. Dit zoetzure mango jam is lekker snel en simpel te bereiden in een paar stappen.


Hoe maak je Mango jam ?


Ingrediƫnten

10 middelgrote mango's 

600 gram suiker

2 citroenen



Bereiding

1. Schil 10 rijpe of rauwe mango's naar keuze.
2. Snijd de geschilde mango's in blokjes en doe ze in de pan. Je kunt je jam ook bereiden door de mango's in appelschijfjes te snijden.
3. Voeg de suiker toe aan de mango's en laat een paar uur staan. Zo worden de mango's waterig en hoef je geen water toe te voegen aan de pan.
4. Rasp de schil van de citroenen en voeg toe aan de mango's in de pan. Voeg de binnenkant van de citroenen heel toe aan de pan.
5. Zet de pan met je Mango´s op het vuur en wacht al roerend tot het kookt op middelhoog vuur.
6. Haal met een houten lepel het schuim weg op de kokende mango.
7. blijf bij je kokende pan staan. Anders kan het overlopen. 
8.Conroleer na een half uur of de kokende mango gaar is. Als je mango´s de consistentie van jam heeft bereikt, haal hem dan van het vuur en haal de 2 hele citroenen uit. 
9. Giet de jam langzaam in een steriele pot die in kokend water heeft gestaan. 
10. Zorg ervoor dat er een halve cm ruimte is bij de opening van de jampot. 
11. Sluit het deksel van de jampot, draai hem om en en laat hem 12 uur lang zo staan.
12. Bewaar op een koele en droge plek.

Eet smakelijk.


Een reactie posten

0 Reacties