Hoe maak je Spinaziecake met room ?
Ingrediƫnten
Voor de cake;
2 glazen bloem
3 eieren
1 glas suiker
half glas zonnebloemolie
1 glas spinazie - gepureerd -
1 glas melk
1 pakje bakpoeder
1 pakje vanille
Voor de room;
1 pakje krem santi ( uit een Turkse Supermarkt )
1 dessertlepel margarine
3 glazen melk
4 eetlepels suiker
2 eetlepels maĆÆzena
2 eetlepels bloem
1 pakje vanille
Voor de versiering;
1 glas melk
Gemalen kokos
Chocoladedruppels
Bereiding
Voor de cake:
- Meng alle ingrediƫnten voor de cake met een mixer.
- Bekleed je ovenschaal met bakpapier en voeg je cakebeslag erin.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Voor de room:
- Voeg de 3 glazen melk, 4 eetlepels suiker, 2 eetlepels maizena en de 2 eetlepels bloem in een pan en breng al roerend aan de kook tot het een pudding consistentie heeft bereikt.
- Voeg de margarine en vanille toe, meng en laat je bereidde pudding afkoelen.
- Voeg na het afkoelen 1 pakje Krem santi toe en klop tot het harder is.
- Je roomvulling is klaar! :)
Combineren:
- Snijd je afgekoelde Spinazie cake horizontaal door midden en leg ze naast elkaar.
- Verdeel je bereidde room over de spinazie cake en sluit met de andere Spinazie cake helft. Hou wat room apart voor de versiering.
- Snijd vierkante stukken uit je Spinazie Cake met room.
- Dompel ieder stuk eerst in Melk daarna in Gemalen kokos
- Versier met room en chocoladedruppels en serveer.
Geniet ervan!
0 Reacties