Subscribe Us

Icli kofte




Icli köfte - Heerlijke Kofte gemaakt van Bulgur met gehaktvulling en chili vlokken saus.


Ingrediënten 

Materiaal info:


1 waterglas van 200ml


Voor de vulling:


500 gram rundergehakt

3 middelgrote uien - fijngehakt -

Een half bosje peterselie

2 eetlepels roomboter of margarine (100 gram)

Chili vlokken

Zwarte peper

Zout



Voor de buitenkant:


2,5 glazen fijne bulgur

Een half glas griesmeel

1 middelgrote of grote aardappel

2 volle eetlepels bloem

1 ei

1 volle eetlepel tomatenpuree of biber salca (naar wens)

Chili vlokken

Zwarte peper

Zout




Bereiding Icli kofte



Voor de vulling: 


  • Voeg de roomboter toe aan het gehakt, rul een beetje onder af en toe te roeren.
  • Voeg vervolgens de uien, zwarte peper, chilivlokken en zout toe en meng.
  • Voeg de je gehakte walnoten toe. Zorg ervoor dat het deksel gesloten is tijdens het bereiden van de vulling.
  • Voeg, nadat het rundergehakt gaar is, de fijngehakte peterselie toe en meng.
  • Sluit het deksel. Zet het vuur uit. Het gehakt moet heel goed koud zijn alvorens het vullen. Maak de vulling daarom minimaal 2-3 uur van tevoren en laat het afkoelen in de koelkast. Het zou gemakkelijker zijn als het een beetje vriest in de koelkast.



Voor de buitenkant:

  • Schil de aardappelen was en snijd het in blokjes.
  • Voeg voldoende water toe. Kook de aatdappelen tot ze zacht zijn. Giet het overtollige water van de aardappelen af, voeg de griesmeel en fijne bulgur toe in een grote kneedkom en giet er 2 glazen water (op kamertempratuur) op en meng. Sluit het deksel en laat het 10 minuten zacht worden.
  • Voeg de overige ingrediënten toe aan de kneedkom en kneed goed. Hou een kommetje water bij de hand, om je handen tijdens het kneden en openen van de kofte nat te maken.
 
  • Kneed goed tot een pasta.

Combineren:
  • Neem stukken iets kleiner als een tennisbal uit het pastamengsel  in je hand en maak er een soort kleine dunne kommetjes van in je hand. Maak tussendoor je handpalmen nat zodat het niet plakt :)
  • Doe de vulling erin met behulp van een lepel en sluit het af. Je kunt de icli kofte ook met behulp van een dunne komkommer openen. Dat gaat wat makkelijker.
  • Kneed tijdens het maken van de icli kofte de pasta in de kneedkom door je hand af en toe nat te maken. Omdat de pasta een beetje uitdroogt terwijl je bezig bent.
  • Je kunt de icli kofte bakken in voldoende hete olie of koken in een pan met kokend water. De keuze is aan jou. :)
  • Voeg een snufje zout en 5-6 druppels citroen toe in pan met voldoende kokend water, doe een paar icli kofte´s erin en kook 2-3 minuten lang.
  • Als je merkt dat de icli kofte begint de drijven zijn ze klaar.
  • Serveer warm en eventueel met chili vlokken saus.


Eet smakelijk.


Een reactie posten

0 Reacties