Subscribe Us

Lahmacun

 

Lahmacun - ook wel Turkse pizza genoemd. Hoe zou je het vinden om lahmacun in plaats van, te bestellen  in een restaurant, zelf thuis met verse ingrediënten te bereiden en/of bijvoorbeeld op te slaan in je eigen vriezer? Lahmacun kun je op veel verschillende manieren bereiden. Vandaag deel ik mijn lievelings lahmacun recept waar ik iedere keer heerlijk van geniet met het hele gezin.


Hoe maak je Lahmacun?


Ingrediënten


Ingrediënten voor de lahmacun vulling:

500 gram lamsgehakt
1 stukje runder vet van de slager (dit maakt je lahmacun deeg zacht.
5 uien
2 tomaten
1 groene paprika
1 rode paprika
1 bosje peterselie
1/2 bol knoflook  
2 eetlepels peperpasta
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 glas olijfolie
Zout

Ingrediënten voor het deeg:

1,5 glas lauw water
1 glas lauwe melk
20 gr. gist
2 klontjes suiker
half kopje zonnebloemolie
2 dessertlepels zout
6 glazen bloem


Bereiding


Voor het deeg:

  • Voeg voor het deeg een half glas lauw water in een grote deeg kom en smelt je gist hier in.
  • Voeg alle ingrediënten voor het deeg langzaam  toe en kneed goed tot je een egale deeg verkrijgt.
  • Dek het deksel af en laat je deeg warm afgedekt aan de kant een uur lang rijzen. 

Voor de vulling:

  • Doe het gehakt in een grote mengkom.
  • Was en hak al je groenten voor de vulling in een keukenmachine fijn en doe voeg toe.
  • Knijp het water van de uien tussen je handpalmen af en voeg toe.
  • Was en snijd de peterselie fijn en voeg toe.
  • Hak je rundervet als laatste in je keukenmachine en voeg toe.
  • Voeg als laatste de peperpasta, kruiden en de zonnebloemolie toe en meng goed tot een gehele pasta.

Combineren:

  • Neem van het gereisde deeg stukjes ter grootte van een mandarijn en maak zo circa 20 bolletjes en leg ze op een schone theedoek en dek af.
  • Neem 1 bolletje deeg en open met een deegroller een dunne wrap.
  • Besmeer de wrap gelijkmatig met je lahmacun vulling en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Herhaal dit met al je deeg en vulling.
  • Bak je lahmacun 5 tot 7 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.
  • Je kunt je lahmacun ook in een koekenpan met gesloten deksel bakken tot het gaar is of bakken in je grillapparaat met een vork er tussen om plakken te voorkomen.

Serveren:

  • Serveer je lahmacun eventueel met ui, citroensap sla, tomaat en peteselie.
  • Ook lekker met Ayran (Turkse yoghurt drank)



  

  



  





  

  

  

   

Een reactie posten

0 Reacties