Subscribe Us

Sucuklu yumurta

                                                  

Sucuklu yumurta - Ei met Sucuk is een populair aperitief uit de Turkse keuken. Als kind was ik er zo dol op, dat ik geen dag zonder Sucuklu yumurta wilde ontbijten. Er waren in ons vakantie in Turkije weleens dagen dat er geen ingrediënten in huis waren en daar was er in de wijk altijd wel een oplossing voor. De grote restaurants hadden Sucuklu yumurta altijd in de ochtenden op het menu staan en konden we het zo bestellen. Het is een geliefde gerecht  dat nog steeds besteld kan worden in de meeste cafe´s en restaurants..



Hoe maak je Sucuklu yumurta ?


Ingrediënten

1 Turkse worst (Sucuk)

3 eieren

Roomboter

Zout


Bereiding

  • Snijd je Sucuk in schijfjes van circa een halve cm.
  • Breek drie eieren voorzichtig in een kom.
  • Verwarm roomboter naar wens in een pan.
  • Leg de Sucuk schijfjes naast elkaar in de pan en bak de ene kant en draai ze om.
  • Voeg nadat je de Sucuk schijfjes hebt omgedraaid je eieren toe aan de pan.
  • Voeg desgewenst een snufje zout toe.
  • Bak op middel-hoog vuur totdat je Sucuklu yumurta gaar is.
  • Serveer desgewenst met Turks brood of stokbrood.

Eet smakelijk!


                                         

Een reactie posten

0 Reacties