Hoe maak je Gebakken kippenlevertjes?
Ingrediënten
750 gr kippenlevertjes
250 gr kippenhartjes
groene paprika - in stukjes gesneden
rode paprika - in stukjes gesneden
3 middelgrote ui - fijngesneden -
1 volle dessertlepel zwarte peper
1 volle dessertlepel komijn
1 volle eetlepel peperpasta
1 bosje peterselie
zonnebloemolie
1 eetlepel roomboter
Bereiding
- Snijd de kippenlevertjes doormidden en voeg ze samen met de kippenhartjes in de pan met zonnebloemolie.
- Bak 1 minuut op middelhoog vuur, zet het vuur op een laag pitje en dek het deksel af.
- Laat het geheel onder af en toe roeren sudderen op laag vuur tot het water zich afvoert en weer opneemt.
- Voeg de paprika’s, ui, peterselie en de roomboter toe, roer een keer tot de roomboter smelt.
- Voeg een eetlepel roomboter en peperpasta toe en bak alroerend circa een minuut op middelhoog vuur en laat het geheel sudderen op laag vuur tot al je groenten gaar zijn.
- Serveer eventueel met rijst of libaneese brood en Ayran. Maak er bijvoorbeeld een wrap van.
Eet smakelijk...
0 Reacties