Subscribe Us

Gebakken kippenlevertjes



Gebakken kippenlevertjes - Heerlijk bereid in combinatie met ui, paprika en onmisbare kruiden bij levergerechten. Lever is een bron van eiwit en daarom erg gezond en past goed in een koolhydraatarm dieet! Dit recept is smullen tussen een warm stokbroodje of in combinatie met rijst.


Hoe maak je Gebakken kippenlevertjes?

Ingrediƫnten

750 gr kippenlevertjes

250 gr kippenhartjes

groene paprika - in stukjes gesneden

rode paprika - in stukjes gesneden

3 middelgrote ui - fijngesneden -

1 volle dessertlepel zwarte peper

1 volle dessertlepel komijn

1 volle eetlepel peperpasta

1 bosje peterselie

zonnebloemolie 

1 eetlepel roomboter 


Bereiding

  • Snijd de kippenlevertjes doormidden en voeg ze samen met de kippenhartjes in de pan met zonnebloemolie.
  • Bak 1 minuut op middelhoog vuur, zet het vuur op een laag pitje en dek het deksel af.
  • Laat het geheel onder af en toe roeren sudderen op laag vuur tot het water zich afvoert en weer opneemt.
  • Voeg de paprika’s, ui, peterselie en de roomboter toe, roer een keer tot de roomboter smelt.
  • Voeg een eetlepel roomboter en peperpasta toe en bak alroerend circa een minuut op middelhoog vuur en laat het geheel sudderen op laag vuur tot al je groenten gaar zijn.
  • Serveer eventueel met rijst of libaneese brood en Ayran. Maak er bijvoorbeeld een wrap van.


Eet smakelijk...


Een reactie posten

0 Reacties