Subscribe Us

Kadayıf Revani

Kadayıf Revani - Griesmeel dessert met geroosterde tarwe. Vandaag heb ik een heerlijk dessert voor de hihgtea gemaakt voor mijn gasten. Bereid je voor op een toetje dat je niet in verlegenheid zal brengen. Ik heb de sorbet anders bereid. Ik raad deze sorbet zeker aan voor je desserts. Een gekarameliseerde smaak voegt een aparte smaaksensatie toe.


Hoe maak je Kadayıf Revani?



Ingrediënten


- 4 eieren

- 1 glas suiker

- 1 glas griesmeel

- 1 glas bloem

- 1,5 glas geroosterde geraspte tarwe (Kadayıf uit de Turkse winkel.

- 1 pakje bakpoeder

- 1 pakje kokos

- 1 kopje zonnebloemolie


Voor de Sorbet:


- 4 glazen water

- 3,5 glazen suiker

- 3,4 druppels citroensap


Bereiding

Voor de Sorbet:

- Bereid alereerst de sorbet en laat deze afkoelen.

- Voeg je ingredienten voor je sorbet in een pan en breng al roerend aan de kook.

- Na 25 minuten koken, voeg je de citroendruppels toe en zet je het vuur uit.


Voor de Kadayif Revani:

- Rooster allereerst je tel kadayıf in een koekenpan in roomboter en hou apart.

- Klop het ei samen met de suiker goed in een kom.

- Voeg daarna de zonnebloemolie, griesmeel, bloem en bakpoeder toe.

- Voeg vervolgens de kokos en tel kadayif toe en meng.

- Bak in een ingevette glazen ovenvorm op 175 graden totdat het bruin wordt.

- Laat je Kadayıf Revani 10 minuten afkoelen door middel van een paar gaatjes erin te maken met een tandenstoker.

- Verdeel je Sorbet over je Kadayıf Revani heen. Ongeveer 6, 7 soep schepjes)

- Snijd je Kadayıf Revani in plakjes als het luw is.

- Voeg je warme Sorbet toe aan je lauwe Kadayıf Revani.

- Laat je Kadayıf Revani 3 uur in de koelkast rusten en serveer zoals je wilt.



Eet smakelijk..


    

Een reactie posten

0 Reacties