Hoe maak je Kadayıf Revani?
Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 glas suiker
- 1 glas griesmeel
- 1 glas bloem
- 1,5 glas geroosterde geraspte tarwe (Kadayıf uit de Turkse winkel.
- 1 pakje bakpoeder
- 1 pakje kokos
- 1 kopje zonnebloemolie
Voor de Sorbet:
- 4 glazen water
- 3,5 glazen suiker
- 3,4 druppels citroensap
Bereiding
Voor de Sorbet:
- Bereid alereerst de sorbet en laat deze afkoelen.
- Voeg je ingredienten voor je sorbet in een pan en breng al roerend aan de kook.
- Na 25 minuten koken, voeg je de citroendruppels toe en zet je het vuur uit.
Voor de Kadayif Revani:
- Klop het ei samen met de suiker goed in een kom.
- Voeg daarna de zonnebloemolie, griesmeel, bloem en bakpoeder toe.
- Voeg vervolgens de kokos en tel kadayif toe en meng.
- Bak in een ingevette glazen ovenvorm op 175 graden totdat het bruin wordt.
- Laat je Kadayıf Revani 10 minuten afkoelen door middel van een paar gaatjes erin te maken met een tandenstoker.
- Verdeel je Sorbet over je Kadayıf Revani heen. Ongeveer 6, 7 soep schepjes)
- Snijd je Kadayıf Revani in plakjes als het luw is.
- Voeg je warme Sorbet toe aan je lauwe Kadayıf Revani.
- Laat je Kadayıf Revani 3 uur in de koelkast rusten en serveer zoals je wilt.
Eet smakelijk..
0 Reacties