Het is erg simpel om een heerlijke Kapsalon gerecht met, patat en groenten zelf thuis te bereiden in een paar makkelijke stappen. De hoeveelheid van je groenten kan variëren naar eigen wens.
Hoe maak je Kapsalon?
Ingrediënten
700 gram diepvries döner (uit de Turkse winkel, je kunt ook shoarmavlees naar wens van de slager gebruiken.)
1 zak diepvries patat
geraspte kaas - gewenste hoeveelheid -
3-4 uien - in ringen gesneden -
zonnebloemolie - om de patat in te bakken -
Voor de salade:
halve krop sla - fijngesneden -
2-3 tomaten in - dunne plakken gesneden -
1/4 rode kool - fijngesneden -
geraspte kaas
Bereiding
Stap 1
- Bak een hoeveelheid patat naar wens.
- Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken in een vergiet met wat keukenpapier en zet apart.
- Bak ondertussen je döner gaar in een koekenpan met antiaanbaklaag.
- Neem een met bakpapier bekleedde bakplaat en verdeel je gebakken patat en döner vlees erop.
- Verdeel vervolgens je ui erop.
- Verdeel tenslotte 3/4 deel van je geraspte kaas erop en doe je bakplaat 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot je kaas is gesmolten.
stap 2
- Neem na 5 minuten je bakplaat uit de oven en verdeel de sla, tomaat en rode kool erop. Besprenkel je kapsalon met de resterende geraspte kaas en laat 10 minuten smelten in de nog warme oven die je uit hebt gezet en serveer.
- Serveer je Kapsalon gerecht met knoflooksaus en sambal.
Eet smakelijk..
0 Reacties