Subscribe Us

Rozenthee

Rozenthee: wat zijn de voordelen, hoe wordt het bereid? 

De Roos; is één van de meest bewonderende soorten onder de geurige en mooi ogende bloemen. Het thuisland van de Roos staat bekend als Anatolië. Het feit dat rozen in Turkije in verschillende geuren en kleuren groeien, bewijst deze kennis. Isparta is de provincie die bekend staat om zijn rozen. De Roos groeit ook in landen als Iran en China. Rozentakken die in het voorjaar ontluiken, openen onder invloed van de zon en verspreiden hun geuren. Rozen van verschillende soorten en kleuren worden door de hele lente tot de herfst gezien. De Roos is een plant die bloeit als de tak wordt gesnoeid. De takken zijn doornig en de bladeren zijn ovaal van vorm. De Rozenbloem bestaat in meer dan 100 soorten. Het wordt gebruikt bij: Decoratie van parken en tuinen, in de bloemisterij voor decoratie en handel. Het wordt vaak gekweekt als sierplant in huizen. Het wordt ook gebruikt in de cosmetica-industrie vanwege zijn geur en voordelen voor de huid. Rozen sorbet en Rozen jam gemaakt van rozenblaadjes is vaak te zien in de schappen van de Supermarkt. Het heeft ook de voorkeur in verschillende cakesauzen en snoepjes. Evenals in Nederland word de naam `Roos` ook als meisjesnaam gebruikt in Turkije `Gül` (wordt uitgesproken als Guel.) Rozenthee wordt gemaakt met gedroogde Rozen bladeren of knopjes van de rozenplant. Rozenplant is erg rijk aan vitamine C, essentiële mineralen en antioxidanten. Het consumeren van de rozenplant in theevorm heeft grote voordelen voor het lichaam. 

                                           

De voordelen van Rozenthee 

 • Het ontspant.
 • Het drinken van rozenthee tijdens stressvolle en nerveuze tijden geeft een rustgevend effect op lichaam en geest.
 • Het kan een natuurlijke keuze zijn voor patiënten met angst en depressie.
 • Het vergemakkelijkt de spijsvertering dankzij zijn antibacteriële eigenschappen.
 • Rozenthee stimuleert de darmen. Het helpt bij constipatie klachten.
 • Dankzij zijn antioxiderende eigenschappen zorgt het voor verlichting van pijn tijdens de menstruatie. Het reguleert de emotionele evenwicht tijdens deze periode.
 • Regelmatige consumptie is goed bij slaapproblemen.
 • Het is gezond voor de luchtwegen. De Rozenthee, is een bron van vitamine C, het verlicht keelpijn en pijn op de borst.
 • Rozenthee stimuleert de urineproductie. Daardoor kunnen urineweginfecties worden voorkomen.
 • Het vermindert de kans op ontstekingen in het lichaam.
 • Het wordt gebruikt bij de bereiding van verschillende maskers en tonics vanwege de vitamines A, C en E uit de rozenplant.
 • Rozen Maskers en tonics helpen de vorming van grijze vlekken vorkomen op het gezicht. Tegelijkertijd helpt het de vorming van puistjes en acne verminderen door de goede oliebalans op de huid te bieden. Het vermindert bij regelmatig gebruik fijne lijntjes op het gezicht en heeft een anti-aging effect.
 • Rozenthee is goed voor de weerstand.
 • Het heeft een zweet werende effect vanuit het lichaam.

                                               


Afvallen met rozenthee, kan dat?


Rozenthee, helpt bij het afvallen, het versnelt de stofwisseling. Het wordt meestal aanbevolen bij  oedeem of vochtophopingen. Ook gaat de voorkeur naar rozenthee om dat het lekkerder en zoeter is dan andere kruidentheeën. Het vergemakkelijkt de stoelgang en urineproductie. Zo helpt het matig consumeren van rozenthee (dus zonder te overdrijven) om af te vallen.

Hoe rozenthee te bereiden? 

1. Neem een een paar gedroogde rozenknopjes.
2. Was de rozenknopjes zorgvuldig met koud water.  
3. Voeg ze vervolgens in een hittebestendige glazen theepot.
4. Vul wat koud water in de waterkoker, wacht tot het is gekookt en voeg toe aan de theepot met de rozenknopjes. 
5. Sluit de bovenkant af en laat het circa. 5 minuten trekken.  
7. Zeef je thee en serveer in een theeglas.
8. Voeg naar wens honing of bruine suiker toe.

Waar moet je op letten bij het bereiden en drinken van Rozenthee?


Er zijn een aantal punten waarmee je rekening moet houden tijdens het bereiden en consumeren van rozenthee. Rozenblaadjes hebben hydraterende eigenschappen. Na verloop tijd kunnen er op de vochtige bladeren schimmel of rot worden gezien. Let daarom goed op dat je rozenthee bereid uit bladeren die in een droge omgeving zijn bewaard. Anders kan er een vergiftiging optreden. Tegelijkertijd kan het drinken van verouderde kant en klaar rozentheeën ook vergiftiging veroorzaken. Thee zetten van stoffige of modderige bladeren veroorzaakt verschillende darminfecties. Het drinken van rozenthee meer dan de  aanbevolen hoeveelheid: kan problemen veroorzaken zoals verminderde eetlust, diarree, duizeligheid en hartritmestoornissen. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven worden geadviseerd alvorens rozenthee te consumeren een arts te raadplegen of het geschikt is.


   

Een reactie posten

0 Reacties