Subscribe Us

Gebakken groenten met Tomatensaus

Kizartma - Gebakken groenten met Tomatensaus. Je moet er even tijd voor reserveren maar daarentegen is het een praktisch recept. Je kunt Gebakken groenten met Tomatensaus zowel warm als koud de volgende dag uit de koelkast consumeren of meenemen als lunch op het werk of park. Dit voortreffelijke recept dat al zijn geheim te danken heeft aan de heerlijke tomatensaus, is hier om sfeer toe te voegen aan je gasten tafels. 

Hoe maak je Gebakken groenten met Tomatensaus?

                                                 

Ingrediënten

Voor de Gebakken groenten:

1 Aubergine
1 Courgette
3 Grote Aardappelen
3 Paprika´s van verschillende kleuren
3 Kleine Uien

Voor de Tomatensaus:

3-4 rijpe Tomaten
6-7 teentjes Knoflook
Bosje platte Peterselie
Zout

Om te bakken:

Frituurolie

                                                       

Bereiding

  • Was de Aubergine en schil ze in de lengte in strepen. Zorg voor Ă©Ă©n streep met schil Ă©Ă©n streep zonder schil en snijd het in plakken van circa 1 cm.
  • Was de Courgette en snijd deze in plakjes van circa 1 cm.
  • Schil en snijd je aardappelen in patat vorm of aardappel schijfjes.
  • Maak de paprika schoon en snijd in strepen van circa 1 cm.
  • Schil en snijd de uien horizontaal door midden.

Om te bakken:
  • Verwarm ruim frituurolie in de pan.
  • Voeg je aardappel voorzichtig toe met behulp van een frituurschep en bak tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Haal de aardappelen uit de hete olie met behulp van een frituur schep en leg het op een bord met keukenpapier zodat het overtollige olie wordt afgevoerd.
  • Herhaal dit met al je groenten voor Gebakken groenten behalve de tomaat en knoflook daarmee gaan we saus maken.
  • Strooi lichtjes zout op je gebakken groenten.
  • Schik vervolgens al je groenten op een serveer schaal.

Voor de Tomatensaus:
  • Was en snijd 2 tomaten in kleine blokjes en rasp de resterende tomaten.
  • Schil en snijd je teentjes knoflook in dunneplakjes.
  • Verwarm plantaardig olie in een koekenpan.
  • Voeg je tomaten, knoflook en snufje zout toe.
  • Roer en laat het geheel sudderen op middel laag vuur tot je tomaten en knoflook zacht en gaar zijn.
  • Giet vervolgens je hete Tomatensaus over je gebakken groenten.
  • Garneer met platte peterselie.
  • Je kunt je Gebakken groenten met Tomatensaus zowel warm als koud serveren.


                    

                    


Tip: Serveer je Gebakken groenten met Tomatensaus met een scheutje citroensap, brood of yoghurt.



Eet smakelijk..


              

Een reactie posten

0 Reacties