Subscribe Us

Gevulde Kip


Gisteravond was mijn kip pico bello! Zowel het korstje als het vlees waren heerlijk mals!


Hoe maak je Gevulde Kip?



Ingrediƫnten

1 hele kip (2 kg)

Voor de saus;

2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels olie
Een halve dessertlepel tomatenpuree of peperpasta (biber salcasi)

Voor de rijst;

1 groot glas baldo rijst
1 groot glas gekookt water
1 eetlepel roomboter
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui - fijngesneden -
Een halve eetlepel peperpasta (Biber Salca uit de Turkse winkel.)
1 dessertlepel komijn
1 dessertlepel munt
1 theelepel zout
1 theelepel kaneel
1 mespunt zwarte peper
1 mespunt rietsuiker 

Als bijgerecht;

3 uien
2 hele knofloken
1 citroen

                                             

Bereiding


Voor de rijst:
  • Was de rijst Ć©Ć©n keer en zet apart.
  • Schil en snijd je ui in blokjes.
  • Smelt de roomboter in een pan en voeg de zonnebloemolie toe.
  • Voeg je ui in de pan en rooster tot het zacht is en voeg vervolgens de peperpasta (Biber salcasi) toe en rooster nog Ć©Ć©n minuut.
  • Voeg de rijst toe en rooster nog een minuut.
  • Voeg alle kruiden toe
  • Voeg vervolgens 1 glas gekookt water toe.
  • Laat je rijst ongeveer 10 minuten koken op laag vuur tot hij gaar is en laat rusten..
Voor de Kip:

  • Was je kip goed met koud water, bestrijk je kip met citroensap en was opnieuw.
  • Leg de kip staand op zijn klop op een ovenschaal en vul de kip met rijst zonder aan te drukken. Je kunt hier een lepel voor gebruiken.
  • Leg de kippenpoten over elkaar heen en maak vast met behulp van een touwtje.
  • Bak je gevulde kip circa 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Meng de sausingrediĆ«nten in een kom en haal de halfgekookte gevulde kip uit de oven en bestrijk deze met deze saus. Deze saus zorgt ervoor dat je gevulde kip een heerlijk kleurtje krijgt. Als je de saus vanaf het begin aanbrengt, kan het gaan aanbranden dus doe dit halverwege.
  • Snijd de ui met schil verticaal doormidden en voeg toe, snijd de onderkant van je knofloken af en voeg ze heel toe aan de ovenschaal. 
  • Bestrijk ook je uien met deze saus.
  • Snijd de citroen in schijfjes en decoreer je gevulde kip hiermee. controleer tussen het bakken door en draai ze om.
  • Zet tenslotte je ovenschaal met gevulde kip weer terug in de oven.
  • Laat het nog ongeveer 40 minuten door bakken. De baktijd kan variĆ«ren, dat is afhankelijk van de kip.
  • Ga door met het koken van je resteren rijst terwijl je gevulde kip in de oven aan het bakken is.
  • Voeg minder dan een half glas water toe en laat je rijst koken tot het water is opgenomen. Bedek je rijst tenslotte met een keukenpapier en laat het brouwen.
  • Verdeel je rijst op een serveerschaal, leg je kip en groenten erop en serveer warm.


Eet smakelijk..


      

Een reactie posten

0 Reacties