Ambachtelijke dessert “Halva met aardbeien marmelade en walnoten.. Halva was het eerste dessert die ik mocht bereiden van mijn ouders toen ik kind was. Ik vond het recept zo gaaf dat ik het nooit meer ben vergeten. Vandaag heb ik er een kleine twist aan gegeven en het resultaat was prachtig! Heerlijke afsluiter voor een gezellige avond.
Hoe maak je Halva met aardbeienmarmelade en walnoten ?
Ingrediënten
125 gram roomboter
1 glas griesmeel
1 glas verdunde aardbijen marmelde
1 glas water
halve glas gebroken walnoten
Om te versieren:
5-6 stuks walnoten om te versieren
aardbei marmelade
Om te serveren:
Vormpjes naar wens
Bereiding
- Smelt de roomboter in een pan.
- Voeg de griesmeel toe en roer.
- Rooster de griesmeel op middelhoog vuur 3 minuten lang met behulp van houtenlepel.
- Zet het vuur op de laagste stand en blijf nog 3 minuten roosteren tot je griesmeel een beetje verkleurd.
- Voeg de walnoten toe.
- Voeg vervolgens het water en de aardbeien marmelade toe roer en kook nog 3 minuten lang op laag vuur.
- Op het moment dat je halva een vloeibare consistentie heeft bereikt, laat je de halva nog 2 of 3 minuten lang zachtjes doorkoken met gesloten deksel en zet het vuur uit.
- Maak je gewenste vormen nat van binnen. Ik heb de onderkant van een citroenpers gebruikt.
- Vul de vormen met Halva met aardbei marmelade, druk het goed aan en laat je Halva met aardbei marmelade omgekeerd glijden op een serveerbord.
- Garneer je Halva met aardbei marmelade eventueel met walnoten en aardbei marmelade.
- Serveer je Halva met aardbei marmelade warm of koud.
0 Reacties