Müttebel: Een praktische en heerlijke recept dat wordt bereid met geroosterde aubergines. Müttebel is één van de recepten uit de Libanese keuken en het wordt ook vaak bereid in Zuid - Oost Turkije. Je zult genieten van dit wonderlijke voorgerecht, dat goed past bij jouw avond maaltijden. Een heerlijke smaak die je in een paar simpele stappen kunt bereiden met tahin, yoghurt, knoflook en natuurlijk aubergine..
Hoe maak je Müttebel? Voor 4 personen
Ingrediënten
2 grote Aubergines
3 eetlepels Tahin
2 eetlepels Yoghurt
4 teentjes Knoflook
Sap van een halve Citroen
Zout
Voor de versiering:
Grof gehakte Peterselie
Pistachenoten
Olijfolie
Bereiding
- Rooster de aubergines met schil in de oven op 250°graden tot de Aubergines zacht is.
- Doe je geroosterde aubergines in een kom en sluit de deksel zodat er geen lucht in komt en laat het afkoelen.
- Schil vervolgens de afgekoelde aubergines of haal de binnenkant eruit met behulp van een lepel.
- Hak de aubergines fijn met behulp van een mes en pureer.
- Voeg de gepureerde aubergine in een diepe kom, voeg de geperste knoflook, yoghurt, tahin, citroensap en zout toe en meng goed.
- Leg de Müttebel dat je hebt bereid op een serveerschaal en giet er olijfolie op.
- Garneer met grof gehakte peterselie en decoreer desgewenst met pistaschenoten en serveer.
- Jij en je gasten zullen heerlijk genieten van deze Müttebel recept.
Eet smakelijk!
0 Reacties