Subscribe Us

Pasteibakjes met bitterkoekjespudding

Wij zijn de week bitterzoet begonnen met “Pasteibakjes gevuld met bitterkoekjespudding” vol van smaak! Zo leuk om te zien en makkelijk te bereiden. Pasteibakjes met bitterkoekjespudding is erg mooi om te serveren op een high tea plateau of een verjaardagsfeestje!

                                                


Hoe maak je Pastei bakjes met bitterkoekjespudding?


Ingrediënten


Voor de buitenkant:

7 kant en klaar pasteibakjes

Voor de versiering:
Wafelrolletjes
Glamour mix parels
Vanille extract

Voor de binnenkant:

1 liter volle melk
100 gram griesmeel
75 gram suiker
1 zakje vanillepoeder
Bitterkoekjes - gesneden in kleine stukjes -


                                              

Bereiding

  • Snijd de bovenkanten van je pasteibakjes af en leg ze op een bakplaat.
  • Giet de melk in een pan en breng aan de kook.
  • Meng in een kommetje de griesmeel, suiker en vanillesuiker door elkaar en voeg dit alroerend toe aan de melk.
  • Voeg je in kleine stukjes gesneden bitterkoekjes toe. Hou een klein beetje van de bitterkoekjes apart om te versieren.
  • Roer met een garde en laat daarna het mengsel een paar minuten al roerend zachtjes doorkoken.
  • Koel je bitterkoekjespudding 1 minuut al roerend af en giet je bitterkoekjespudding in de pasteibakjes. Zorg ervoor dat je in het midden een heuveltje hebt want het zakt iets door.
  • Schakel de boven bak functie van je oven in en leg je pasteibakjes met bitterkoekjespudding voor circa een halve minuut hier in en haal het weer eruit. Blijf er bij zodat het niet verbrandt.
  • Leg in elk pasteibakje afhankelijk van de grootte, een halve of hele wafelrolletje en versier met gekruimelde bitterkoekjes en gouden pareltjes.
  • Besmeer de randen lichtjes met vanille extract voor de glans en serveer.

Eet smakelijk!

  

Een reactie posten

0 Reacties