Ramadan brood - Ramazan pidesi; het symbool van de maand Ramadan, Ramadan brood wordt meestal kant-en-klaar gekocht bij banketbakkers en bakkerijen. Hier is mijn zelfgemaakte Ramadan brood recept uit de oven dat je gemakkelijk kunt bereiden.
Hoe maak je Ramadan brood?
Ingrediënten
1 glas lauw water
1 glas lauw melk
1 eiwit
1 instant gist
2 dessertlepels zout
1 dessert lepel suiker
2 eetlepels zonnebloemolie
bloem
Voor de bovenkant:
1 eigeel
zwartzaad
sesam
Bereiding
- Voeg eerst 1 pakje droge gist en 1 dessertlepel suiker in de kneedkom.
- Voeg vervolgens het water, de melk, de olie en de zout toe, roer en begin met kneden.
- Voeg vervolgens geleidelijk bloem toe en zorg voor een zachte consistentie dat niet aan je handen plakt en kneed nog 10 minuten lang door.
- Verdeel en sluit het deksel.
- Laat je deeg 30 minuten lang rijzen, kneed het deeg opnieuw na 30 minuten rijzen, circa 6 minuten lang.
- Maak 2 ronde pide vormen van je deeg op een bakplaat met bakpapier, bedek het deeg opnieuw met een schone theedoek en laat je deeg nog 20 minuten rijzen.
- Besmeer de bovenkant van je brooddegen met wat zonnebloemolie en vorm ze door middel van drukken met je vingers eerst de randen en daarna het midden zoals op de foto´s.
- Verdeel het eigeel over de broden en besprenkel ruim met zwartzaad en sesam.
- Bak tot je Ramadan brood goud bruin is in een voorverwarmde oven op 220 gaden.
0 Reacties