Subscribe Us

Ramadan brood

Ramadan brood - Ramazan pidesi; het symbool van de maand Ramadan, Ramadan brood wordt meestal kant-en-klaar gekocht bij banketbakkers en bakkerijen. Hier is mijn zelfgemaakte Ramadan brood recept uit de oven dat je gemakkelijk kunt bereiden.



Hoe maak je Ramadan brood?

                                                              

Ingrediënten

1 glas lauw water

1 glas lauw melk

1 eiwit

1 instant gist

2 dessertlepels zout

1 dessert lepel suiker

2 eetlepels zonnebloemolie

bloem


Voor de bovenkant:

1 eigeel

zwartzaad

sesam

                                       

Bereiding                             

  • Voeg eerst 1 pakje droge gist en 1 dessertlepel suiker in de kneedkom.
  • Voeg vervolgens het water, de melk, de olie en de zout toe, roer en begin met kneden.
  • Voeg vervolgens geleidelijk bloem toe en zorg voor een zachte consistentie dat niet aan je handen plakt en kneed nog 10 minuten lang door.
  • Verdeel en sluit het deksel.
  • Laat je deeg 30 minuten lang rijzen, kneed het deeg opnieuw na 30 minuten rijzen, circa 6 minuten lang.
  • Maak 2 ronde pide vormen van je deeg op een bakplaat met bakpapier, bedek het deeg opnieuw met een schone theedoek en laat je deeg nog 20 minuten rijzen.
  • Besmeer de bovenkant van je brooddegen met wat zonnebloemolie en vorm ze door middel van drukken met je vingers eerst de randen en daarna het midden zoals op de foto´s.
  • Verdeel het eigeel over de broden en besprenkel ruim met zwartzaad en sesam.
  • Bak tot je Ramadan brood goud bruin is in een voorverwarmde oven  op 220 gaden.

                                     

Een reactie posten

0 Reacties