Subscribe Us

Romige spinazie soep

Romige spinazie soep - De lekkerste yoghurt soep met spinazie en vol vitamines. Je kunt deze soep die je gemakkelijk thuis kunt bereiden delen met je dierbare gasten.

Hoe maak je Romige spinazie soep?


Ingrediënten

Voor de soep:

1 grote ui
200 gram spinazie
1 glas witte Baldo rijst
Scheutje plantaardig
1,5 liter gekookt water

Om te binden:

Iets minder dan 1 glas yoghurt
250 ml verse slagroom
1 eetlepel bloem

Voor de saus:

50 gram roomboter
half kopje plantaardig olie
2 eetlepels droge munt


Bereiding

Voor de slagroom mengsel:
  • Voeg de yoghurt, slagroom en bloem in een grote kom en meng deze tot een geheel met behulp van een vork en zet apart.
Voor de saus:

Verwarm de roomboter en plantaardige olie in een koekenpan.
Voeg vervolgens je droge munt toe en laat het even sudderen tot je droge munt van kleur verandert.(Let op) Niet te lang want dan verbrand je droge munt.

Voor de Soep:
  • Schil en snijd de ui in kleine blokjes.
  • Voeg deze in een pan met een scheutje plantaardig olie en bak de ui tot ze zacht worden.
  • Voeg het gekookte water toe aan de pan.
  • Voeg vervolgens de rijst toe en breng aan de kook.
  • Kook tot je rijst zacht is en voeg al roerend langzaam je slagroommengsel die je hebt bereid er aan toe en blijf roeren met een garde.
  • Voeg je spinazie toe, roer even en sluit het deksel.
  • Laat het geheel circa 5 minuten door koken onder af en toe roeren.
  • Verwarm je droge munt saus nog even op het vuur, voeg aan je Romige spinazie soep toe en sluit het deksel.
  • Kook je Romige spinazie soep nog 5 minuten onder af en toe roeren tot je spinazie zacht is.
  • De hoeveelheid zout kan verschillen per persoon ik heb 1 dessertlepel toegevoegd.
  • Je Romige spinazie soep is klaar.

Geniet er van..!








 

Een reactie posten

0 Reacties