Hoe maak je Sigara böreği?
Ingrediënten
Kant-en-klaar driehoekig filodeeg ( uit een Turkse supermarkt )
Feta kaas 45% vet
Platte peterselie
Om te bakken:
Frituurolie of Zonnebloemolie
Bereiding
- Leg je kant-en-klare driehoekig filodeeg klaar.
- Verkruimel je feta kaas, hak je peterselie fijn en meng ze samen in een kom.
- Verdeel één lepel kaasvulling gelijkmatig op de onderkant van elk driehoekig vel deeg.
- Buig het deeg naar binnen zodat de randen niet morsen en rol het deeg tot een rol.
- Plak de uiteinden van de rol door deze lichtjes nat te maken met water, zo zorg je ervoor dat ze niet open gaan tijdens het bakken.
- Verwarm een ruim hoeveelheid frituurolie in een pan.
- Bak de Sigara böreği die je hebt bereid om en om goudbruin in hete frituurolie op een tikje lager dan hoog vuur.
- Als je wilt, kun je de Sigara böreği ook in de vriezer bewaren in een diepvrieszak.
- Serveer je Sigara böreği warm met een frisse salade.
Serveertip:
0 Reacties