Subscribe Us

Sigara böreği

Sigara böreği - Een unieke börek uit de Turkse keuken. Je kunt de Sigara böreği zowel koud als warm consumeren. Knapperig van buiten, zacht van binnen met kaas en peterselie vulling. 

 Hoe maak je Sigara böreği?



Ingrediënten

Kant-en-klaar driehoekig filodeeg ( uit een Turkse supermarkt )
Feta kaas 45% vet
Platte peterselie

Om te bakken: 

Frituurolie of Zonnebloemolie


Bereiding

  • Leg je kant-en-klare driehoekig filodeeg klaar.
  • Verkruimel je feta kaas, hak je peterselie fijn en meng ze samen in een kom.
  • Verdeel één lepel kaasvulling gelijkmatig op de onderkant van elk driehoekig vel deeg.
  • Buig het deeg naar binnen zodat de randen niet morsen en rol het deeg tot een rol.
  • Plak de uiteinden van de rol door deze lichtjes nat te maken met water, zo zorg je ervoor dat ze niet open gaan tijdens het bakken.
  • Verwarm een ruim hoeveelheid frituurolie in een pan.
  • Bak de Sigara böreği die je hebt bereid om en om goudbruin in hete frituurolie op een tikje lager dan hoog vuur.
  • Als je wilt, kun je de Sigara böreği ook in de vriezer bewaren in een diepvrieszak.
  • Serveer je Sigara böreği warm met een frisse salade.
Eet smakelijk…


    

    

                    

Serveertip:

    

Een reactie posten

0 Reacties