Subscribe Us

Abrikozendessert



De abrikoos is één van mijn lievelingsfruit. Vooral de zoete variant maar als je zure abrikozen hebt gescoord is het heel simpel om daar een heerlijke zoetzure abrikozendessert van te maken.Uiteraard ook lekker met zoete abrikozen. De Abrikozendessert heeft een zoetzure verfrissende smaak die je met een gerust hart als nagerecht kunt serveren aan je dierbaren.


Hoe maak je Abrikozen dessert?



Ingrediënten 

500 gr. abrikozen

Een halve eetlepel roomboter

Een halve glas kristalsuiker

Een kopje water

Voor de topping:

Gemalen walnoten

stukje au bain-marie gesmolten chocolade



Bereiding

• Was de abrikozen goed en verwijder de pitten.

• Smelt de roomboter in een steelpan.

• Leg de ontpitte verse abrikozen op de gebakken boter met de schil op de bodem.

• Voeg de suiker toe aan de abrikozen.

• Voeg het water toe, sluit de deksel van de steelpan en laat het circa 10 minuten lichtjes koken op laag vuur.

• Als je abrikozen zacht aanvoelen zijn ze klaar.

• Verdeel met behulp van een eetlepel je abrikozendessert voorzichtig op een serveerbord en schenk de siroop eroverheen.

• Serveer je Abrikozendessert lauw.

• Versier je Abrikozendessert met gemalen walnoten en een stukje au bain-marie gesmolten chocolade.

• Je zult merken dat je Abrikozendessert zo op zijn.


Geniet ervan!




Een reactie posten

0 Reacties