Hoe maak je Abrikozen dessert?
Ingrediënten
500 gr. abrikozen
Een halve eetlepel roomboter
Een kopje water
Voor de topping:
Gemalen walnoten
stukje au bain-marie gesmolten chocolade
Bereiding
• Was de abrikozen goed en verwijder de pitten.
• Smelt de roomboter in een steelpan.
• Leg de ontpitte verse abrikozen op de gebakken boter met de schil op de bodem.
• Voeg de suiker toe aan de abrikozen.
• Voeg het water toe, sluit de deksel van de steelpan en laat het circa 10 minuten lichtjes koken op laag vuur.
• Als je abrikozen zacht aanvoelen zijn ze klaar.
• Verdeel met behulp van een eetlepel je abrikozendessert voorzichtig op een serveerbord en schenk de siroop eroverheen.
• Serveer je Abrikozendessert lauw.
• Versier je Abrikozendessert met gemalen walnoten en een stukje au bain-marie gesmolten chocolade.
• Je zult merken dat je Abrikozendessert zo op zijn.
Geniet ervan!
0 Reacties