Vanavond heb ik een luchtige Chocoladecake op z’n best gebakken! Als je zegt dat je altijd al een luchtige Chocoladecake wilde bakken dat optimaal rijst en ook nog lekker is, zal je met maar enkele tips en de standaard ingrediënten die je nodig heb op het toppunt zitten van een geweldige Chocolade cake.
Hoe maak je Chocoladecake?
Ingrediënten
Om te bakken:
1 siliconen bakvorm
Om in te vetten:
Klontje roomboter
Voor de Chocoladecake: 1 glas = 200 ml
2 eieren
1,5 glas suiker
1 glas melk
1,5 glas bloem
Een halve glas plantaardige olie
1 zakje Bakpoeder
1 zakje Vanillesuiker
Cacaopoeder naar wens
Bereiding
- Klop de eieren samen met de suiker 7-8 minuten lang met een mixer.
- Verwarm ondertussen je oven op de turbo stand op 180 graden.
- Voeg vervolgens de melk, bloem, plantaardige olie en vanillesuiker toe en klop verder.
- Voeg de cacaopoeder naar wens toe.
- Voeg als laatst de bakpoeder toe en klop nog even verder tot een glad beslag.
- Vet je Siliconen bakvorm in met roomboter en voeg je Chocoladecake beslag hierin.
- Bak je Chocoladecake circa 40-45 minuten lang in je voorverwarmde oven op 180 graden.
- Controleer d.m.v. prikken met een saté stokje tot op de bodem. Als er geen cakebeslag op zit is je cake klaar.
Tip:
- Zorg ervoor dat je de eieren en de suiker samen 7-8 minuten lang goed klopt alvorens de overige ingrediënten toe te voegen.
- Voeg de bakpoeder als laatste toe.
- Gebruik indien mogelijk een siliconen bakvorm.
Variatie tip: Browni
- Voeg 1 glas melk, 1,5 eetlepel bloem 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels cacaopoeder in een pan en breng al roerend aan de kook. Voeg één volle dessertlepel Nutella toe en roer verder tot je een vloeibare chocoladesaus hebt. Giet je chocoladesaus over je warme Chocoladecake heen. Snijd je Chocoladecake in vierkante plakjes, dek af met huishoudfolie, laat even rusten en serveer.
Eet smakelijk!
0 Reacties