Subscribe Us

Gevulde paprika uit de oven

Een heerlijk recept voor: Gevulde paprika uit de oven of ook wel Firinda Biber Dolmasi genoemd.


Hoe maak je gevulde paprika uit de oven?

Ingrediënten

800 gr Groene paprika's - het liefst uit een Turkse supermarkt want die hebben een dunnere schil dat geschikt is voor Dolma recepten.


Voor de Vulling:

200 g rundergehakt
4 middelgrote tomaten
2 glazen Turkse rijst
2 uien - fijngehakt -
1 kopje zonnebloemolie
2 theelepels suiker
2 theelepels zout
2 theelepels tomatenpuree
2 theelepels Zwarte peper
2 theelepels Chili vlokken
2 theelepels Komijn
2 theelepels Droge Munt


Voor de saus;

Water tot aan iets lager dan de gevulde paprika's
2 theelepels tomatenpuree
snufje zout

                                                  

Bereiding

Voor de vulling:
  • Was de rijst en giet het af.
  • Was de tomaten goed en snijd deksels van de schil en zet even apart.
  • Snijd na het afsnijden van de deksels de overgebleven tomaten in blokjes.
  • Doe de rundergehakt, rijst, tomaten, fijn gehakte ui, zout, alle kruiden, tomatenpuree en de helft van de zonnebloemolie in een kom en meng goed met je handen of met behulp van een lepel.

Voor het vullen van de paprika's:
  • Snijd de toppen van de paprika's eraf. Haal de zaadlijsten van de paprika's eruit.
  • Was de paprika's zorgvuldig met koud water en doe ze in een kom.
  • Vul de paprika's met de vulling die je hebt bereid, zorg ervoor dat je 1 cm vrij laat aan de bovenkant en bedek de paprika's met de tomatendeksels die je apart had gezet.
  • Herhaal dit met al je paprika's en schik je gevulde paprika's naast elkaar in een pan.
  • Neem een ​​geschatte hoeveelheid water in een kom. Voeg de resterende zonnebloemolie, tomatenpuree en zout toe, meng en giet over je Gevulde paprika's heen in de pan.
  • Leg er een omgekeerde hittebestendige platte bord op en sluit de deksel.
  • Laat het water eerst op hoog vuur koken en zet vervolgens het vuur lager.
  • Kook het geheel tot je rijst en de paprika's zacht zijn.
  • Verplaats tenslotte je gekookte Gevulde paprika's in een ovenschaal, giet het overgebleven water uit de pan over je paprika's heen en bak in een voorverwarmde oven op 200 graden tot je Gevulde paprika's goudbruin zijn zoals op de foto.
  • Haal je Gevulde paprika uit de oven uit de oven.
  • Serveer warm en eventueel in combinatie met yoghurt.

Eet smakelijk..




    



Een reactie posten

0 Reacties