Subscribe Us

Fruit dessert

 
Fruit dessert - Een İjskoud dessert gemaakt met Fruitsalade en Kersengelei. Lekker simpel, zoetig en fris!


Hoe maak je Fruit dessert?





Ingrediënten

Voor de gelei:
2 pakken Cherry gelei ( uit de Turkse Supermarkt )
4 glazen water


Voor de fruit:
2 middelgrote perziken 
2 grote pruimen
2 rode appels
1 tak groene druiven zonder pit 
Een paar kersen 

Voor de versiering:
2 bananen


Bereiding 


Voor de fruit:
  • Was, schil, ontpit en snijd je perziken en pruimen in blokjes.
  • Snijd de helft van je druiven door midden en ontpit zo nodig.
  • Snijd je kersen door midden en ontpit.
  • Schil en snijd je appels in dunne blokjes.
  • Verdeel al je fruit in een ovenschaal of borcam.
Voor de versiering:
  • Schil de bananen en snijd het in dunne schijfjes en zet apart.
Voor de gelei: 
  • Breng 2 glazen water aan de kook.
  • Smelt je geleipoeder hierin en voeg de resterende 2 glazen water toe roer en zet het vuur uit.
Combineren:
  • Verdeel de gelei die je bereid hebt over je fruit in de ovenschaal of borcam.
  • Schik de bananenschijfjes voorzichtig naast elkaar op je fruit dessert.
  • Laat je fruit dessert op kamertemperatuur komen en leg het in de koelkast.
  • Laat je fruit dessert circa 2 - 3 uur koelen en verharden in koelkast.
  • Snijd vervolgens in vierkantjes en serveer koud.
Geniet ervan!




Een reactie posten

0 Reacties