Fruit dessert - Een İjskoud dessert gemaakt met Fruitsalade en Kersengelei. Lekker simpel, zoetig en fris!
Hoe maak je Fruit dessert?
Ingrediënten
Voor de gelei:
2 pakken Cherry gelei ( uit de Turkse Supermarkt )
4 glazen water
Voor de fruit:
2 middelgrote perziken
2 grote pruimen
2 rode appels
1 tak groene druiven zonder pit
Een paar kersen
Voor de versiering:
2 bananen
Bereiding
Voor de fruit:
- Was, schil, ontpit en snijd je perziken en pruimen in blokjes.
- Snijd de helft van je druiven door midden en ontpit zo nodig.
- Snijd je kersen door midden en ontpit.
- Schil en snijd je appels in dunne blokjes.
- Verdeel al je fruit in een ovenschaal of borcam.
Voor de versiering:
- Schil de bananen en snijd het in dunne schijfjes en zet apart.
Voor de gelei:
- Breng 2 glazen water aan de kook.
- Smelt je geleipoeder hierin en voeg de resterende 2 glazen water toe roer en zet het vuur uit.
Combineren:
- Verdeel de gelei die je bereid hebt over je fruit in de ovenschaal of borcam.
- Schik de bananenschijfjes voorzichtig naast elkaar op je fruit dessert.
- Laat je fruit dessert op kamertemperatuur komen en leg het in de koelkast.
- Laat je fruit dessert circa 2 - 3 uur koelen en verharden in koelkast.
- Snijd vervolgens in vierkantjes en serveer koud.
Geniet ervan!
0 Reacties