Gemarineerde Bloemkool Salade - Frisse gemarineerde Bloemkool Salade voor jong en oud. Heerlijk bij vis, aardappelen en vlees gerechten.
Ingrediënten
Voor de groenten:1 Bloemkool
Water
Pan
Voor de Saus:
1 eetlepel Biber salcasi - Uit de Turkse Supermarkt -
1 grote Citroen -geperst-
1 kopje Zonnebloemolie
Bosje Platte peterselie
Zout
Kookwater van de Bloemkool uit de pan
Salade kom - groot formaat -
Bereiding
Voor de groenten:
- Was en snijd je Bloemkool in roosjes.
- Voeg toe aan een pan met water en breng aan de kook.
- Let op dat je Bloemkool niet te zacht is.
- Gooi het kookwater in de pan niet weg. Die heb je straks nodig voor de Saus.
Voor de Saus:
- Meng al je ingrediënten voor de saus (behalve de chili vlokken) in een grote Salade kom met behulp van een garde.
Combineren:
- Voeg je gekookte bloemkool roosjes toe aan de saus die je hebt bereid.
- Voeg nog 2 pollepels van het Kookwater van de bloemkool uit de pan toe en roer even.
- Schep je Gemarineerde Bloemkool salade op je bord en garneer met chili vlokken.
- Serveer je Bloemkool Salade zowel warm als koud.
Geniet ervan!
0 Reacties