Subscribe Us

Gemarineerde Bloemkool Salade

Gemarineerde Bloemkool Salade - Frisse gemarineerde Bloemkool Salade voor jong en oud. Heerlijk bij vis, aardappelen en vlees gerechten.

Ingrediƫnten

Voor de groenten:

1 Bloemkool
Water
Pan

Voor de Saus:

1 eetlepel Biber salcasi - Uit de Turkse Supermarkt -
1 grote Citroen -geperst-
1 kopje Zonnebloemolie
Bosje Platte peterselie
Zout
Kookwater van de Bloemkool uit de pan
Salade kom - groot formaat -

                                                  

Bereiding

Voor de groenten:

  • Was en snijd je Bloemkool in roosjes.
  • Voeg toe aan een pan met water en breng aan de kook.
  • Let op dat je Bloemkool niet te zacht is.
  • Gooi het kookwater in de pan niet weg. Die heb je straks nodig voor de Saus.

Voor de Saus:

  • Meng al je ingrediĆ«nten voor de saus (behalve de chili vlokken) in een grote Salade kom met behulp van een garde. 

Combineren:
  • Voeg je gekookte bloemkool roosjes toe aan de saus die je hebt bereid.
  • Voeg nog 2 pollepels van het Kookwater van de bloemkool uit de pan toe en roer even.
  • Schep je Gemarineerde Bloemkool salade op je bord en garneer met chili vlokken.
  • Serveer je Bloemkool Salade zowel warm als koud.

Geniet ervan!

           

Een reactie posten

0 Reacties