Subscribe Us

Gevulde pompoenbloemen

Gevulde Pompoenbloemen: is een heerlijke Dolma recept uit de Egeïsche en Mediterrane regio's van Turkije, bereid door pompoenbloemen te vullen met gekruide rijstvulling. Het belangrijkste kenmerk is dat Gevulde Pompoenbloemen direct nadat de bloemen zijn geplukt moet worden bereid.

Ingrediënten

10-12 pompoenbloemen
1 kopje plantaardig olie
1 glas rijst
1 ui
1 tomaat
1 dessert lepel Biber salcasi of tomatenpuree
1/3 bosje dille
1/3 bosje platte peterselie
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
1 dessertlepel droge munt
snufje zout
1/4 glas gekookt water

    

Bereiding

  • Snijd de ui fijn.
  • Rasp de tomaten.
  • Hak de dille fijn.
  • Verwijder de groene delen van de toppen van de pompoenbloemen en zorg ervoor dat je de bloem niet beschadigt.
  • Verwijder de gele delen in de bloemen zonder de bloem te beschadigen.
  • Verwarm de helft van de olie in een grote pan. Voeg je uien toe en bak tot je uien goudbruin zijn.
  • Was de rijst en voeg aan de uien toe.
  • Voeg zwarte peper, zout, droge munt en gekookt water toe samen met de geraspte tomaten en kook al roerend op laag vuur tot het water is opgenomen.
  • Laat je vulling even rusten en voeg de fijngehakte dille toe en roer goed door.
  • Vul het binnenste deel van de bloemen, met de vulling die je hebt bereid. Doe dit heel voorzichtig zonder dat je je pompoenbloemen beschadigd.
  • Schik de bloemen in een pan, voorzichtig met de vouw naar beneden.
  • Sprenkel de resterende olie over de Gevulde pompoenbloemen in de pan en voeg tot de helft van je Gevulde pompoenbloemen gekookt water toe.
  • Dek de pan af en kook je gevulde pompoenbloemen 30 minuten lang op laag vuur.
  • Je kunt de Gevulde pompoenbloemen warm of koud serveren met schijfjes citroen en Turkse yoghurt.
Eet smakelijk!




                


        

Een reactie posten

0 Reacties