Subscribe Us

Pindakaas koekjes


Deze Pindakaas koekjes heb ik jaren geleden op een feestje mogen proeven. Ik was verrast en verleid met het idee dat je koekjes van Pindakaas kon maken. Jaar in jaar uit zijn de Pindakaas koekjes, veel geliefde koekjes geworden tussen de gasten. Laten we vandaag samen de heerlijke en rijke smaak van de Pindakaas koekjes beleven.

                

Ingrediënten

225 g zachte margarine of roomboter op kamertemperatuur

1 kopje maiszetmeel

1 glas suiker

1 ei

1 pakje Bakpoeder

1 pot pindakaas van cica 340-350 gr

1 espresso kopje plantaardige olie

Circa 500 g Zelfrijzend bakmeel

                                                   


Bereiding Pindakaas koekjes

  • Voeg al je ingrediënten in een kneed kom en kneed.
  • Zorg ervoor dat je een harde deeg consistentie hebt.
  • Pluk met behulp van een ijslepel bolletjes van mandarijn formaat en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Herhaal dit met al je Pindakaas koekjes deeg.
  • Bak vervolgens je Pindakaas koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden circa 25 minuten.
  • Laat je Pindakaas koekjes even afkoelen en serveer.

Veel bak plezier en eet smakelijk..

                                                 

Een reactie posten

0 Reacties