Subscribe Us

Bulgur met linzen

Een heerlijk verwarmende Bulgur met linzen recept voor de koudere dagen in de herfst.

Hoe maak je Bulgur met linzen?


                                   

Ingrediënten

250 g. linzen
1,5 glazen Bulgur
2 uien
Roomboter
Zout
Blokje kippenbouillon
Circa 3 glazen water

Bereiding

Voor de Bulgur:
  • Voeg de linzen en het water in de pan en breng aan de kook tot ze zacht zijn.
  • Voeg vervolgens de Bulgur toe. Zorg ervoor dat de Bulgur 1 cm onder water zit. 
  • Voeg zo nodig wat water bij en voeg de kippenbouillon toe, zet het vuur laag en sluit het deksel.
  • Kook de Bulgur met linzen circa 10 minuten tot je Bulgur zacht en gaar is.
  • Zet het vuur uit en sluit de deksel.
Voor de gebakken uien in roomboter:
  • Snijd de ui in blokjes. Voeg roomboter in een koekenpan en fruit ze tot ze goudbruin zijn en zet het vuur uit.
Combineren
  • Verdeel de gefruite uien over je Bulgur met linzen en sluit de deksel.
  • Laat je Bulgur met linzen 5 minuten intrekken en roer vervolgens een keer.
  • Serveer je Bulgur met linzen naar wens met alle soorten stoofpotjes.

Eet smakelijk!


    

Een reactie posten

0 Reacties