Hoe maak je Bulgur met linzen?
Ingrediënten
250 g. linzen
1,5 glazen Bulgur
2 uien
Roomboter
Zout
Blokje kippenbouillon
Circa 3 glazen water
Bereiding
Voor de Bulgur:
- Voeg de linzen en het water in de pan en breng aan de kook tot ze zacht zijn.
- Voeg vervolgens de Bulgur toe. Zorg ervoor dat de Bulgur 1 cm onder water zit.
- Voeg zo nodig wat water bij en voeg de kippenbouillon toe, zet het vuur laag en sluit het deksel.
- Kook de Bulgur met linzen circa 10 minuten tot je Bulgur zacht en gaar is.
- Zet het vuur uit en sluit de deksel.
Voor de gebakken uien in roomboter:
- Snijd de ui in blokjes. Voeg roomboter in een koekenpan en fruit ze tot ze goudbruin zijn en zet het vuur uit.
Combineren
- Verdeel de gefruite uien over je Bulgur met linzen en sluit de deksel.
- Laat je Bulgur met linzen 5 minuten intrekken en roer vervolgens een keer.
- Serveer je Bulgur met linzen naar wens met alle soorten stoofpotjes.
Eet smakelijk!
0 Reacties