Subscribe Us

Waaier Courgette

Waaier Courgette of ook wel Yelpaze Kabak genoemd in de Turkse keuken: Courgette is een zowel gezonde als creatieve groente dat in veel groente recepten gebruikt wordt en goed te combineren is met olijfolie. Waaier Courgette is een stijlvol gerecht die je kunt delen met je gasten en dierbaren.

                                                            

Hoe maak je Waaier Courgette ?     

Ingrediënten

8 kleine courgette

2 grote tomaten

3 groene pepers

2 uien

1 espresso plantaardige of olijfolie

1 theelepel suiker

zout

Om te garneren:

dille


Bereiding

  • Was de courgette en snijd de uiteinden.
  • Maak lichtjes met behulp van een vork streepjes op je courgette.
  • Snijd vervolgens vanaf de onderkant van de stengel, de courgette verticaal 3 drieën naar de uiteinden toe, zodat je straks een waaier vorm hebt.
        
Voor de groente vulling:
  • Schil en snijd de tomaten in blokjes.
  • Schil en snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd je pepers in kleine stukjes
  • Meng de tomaten, ui, pepers met één theelepel suiker en zout.
    
            
    
Combineren:
  • Schik je courgette in een pan.
  • Vul de openingen van de courgette met de vulling die je hebt bereid.
  • Schenk de olie over al je courgette heen en zet je pan op het vuur.
  • Kook circa 20 minuten op laag vuur tot als je groenten gaar zijn.
    
Garnering:
  • Versier je Waaier Courgette gerecht met verse dille.
  • Serveer desgewenst met Turkse yoghurt.

Geniet ervan!

                                         

Een reactie posten

0 Reacties